Novosti
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U MOSTARU

Predsjednica: Izmijenite izborni zakon u BiH
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u ponedjeljak u Mostaru političare u BiH da postignu dogovor o izmjenama izbornog zakona, rekavši kako je to presudno za uspostavu stabilnih vlada koje bi zemlju trebale povesti u pregovore s Europskom unijom. "Treba iskoristiti svaki trenutak kako bi se pokušalo doći do izmjena izbornog zakona. Ako to ne bude moguće, onda se doista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države i da će dogovoriti stabilnu vladu", rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Dodala je kako za BiH predstoji najvažnije razdoblje otvaranja pregovora s EU-om zbog čega treba imati stabilnu vlast kako bi upravljala državom za otvaranje i vođenje pregovora s EU-om. "Tu doista treba imati stabilnu vladu koja će provoditi reforme koje nisu uvijek popularne", rekla je Grabar-Kitarović nakon predavanja na mostarskom sveučilištu o potpori Hrvatske briselskom putu država jugoistočne Europe. Najavila je da će o promjeni izbornog zakona razgovarati s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Predsjednica je u predavanju istaknula kako će se Hrvatska zauzimati za reforme u BiH koje će osigurati jednakopravan položaj hrvatskog naroda.

Dodala je kako je strateški interes Hrvatske da zemlje jugoistoka Europe nastave svoj euroatlantski put, dodajući međutim da postoje 'igrači' koji to remete te potiču vjerske, nacionalne i druge antagonizme, kao i nasilni ekstremizam. H

Možda ste propustili...

BIH MINISTAR DEMANTIRA MUP RH

U BiH je sada oko 2500 ilegalnih migranata

PUCANJ NIJE ZAUSTAVIO KRIJUMČARE, NO UHVAĆENI SU UBRZO

Policija opet zapucala na krijumčare migrantima

U CROATIA AIRLINESU NASTAVLJAJU BORBU

Žalba sindikata ORCA na sudu u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE PLAĆE DIREKTORIMA?

Marić: Neće biti promjena za
male i srednje poduzetnike

2

10 SATI U VODI

Spašena Britanka koja je pala u more

3

ZAHTJEV ZA DISCIPLINSKIM POSTUPKOM PROTIV MINISTRA ZDRAVSTVA

Jovanović prijavio Milana Kujundžića Liječničkoj komori