Osijek
PROMOCIJA FOLKLORA

“U društvu sa Željom”
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

HKUD “Željezničar” svake godine organizira svoju manifestaciju “U društvu sa Željom". Ta je tradicionalna manifestacija, kaže umjetnički voditelj Nenad Sudar, odavno prešla okvire lokalne manifestacije i postala prepoznatljiv folklorni susret daleko šire od našega grada.

Želja organizatora je da tom manifestacijom u Osijek dovede ponajbolje folklorne ansamble iz cijele Hrvatske te da na zajedničkom koncertu publika ima priliku uživati u dostignućima amatera s područja folklorne umjetnosti.

- Kroz godine održavanja, u sklopu ove manifestacije, možemo se pohvatiti da smo ugostili stvarno društva iz cijele domovine. Ove godine dragi gosti bit će nam KUD “Šumari” iz Vinkovaca i HKUD “Valpovo 1905.”, koja će se zajedno s domaćinom manifestacije predstaviti sa po nekoliko koreografija iz raznih dijelova naše domovine - kaže Nenad Sudar.

Ove godine manifestacija se održava u petak, 18. svibnja, u Domu Željezničara u Ul. S. Radića 15. Donacijske ulaznice po cijeni od simboličnih 20 kuna mogu se nabaviti u prostorijama HKUD-a "Željezničar" ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 sati do 22 sata ili na sam dan održavanja koncerta na ulazu.

- Zajednički koncert dragih nam gostiju i domaćina - Reprezentativnog ansambla HKUD-a “Željezničar” počinje u 20 sati. Pozivamo sve zaljubljenike u folklorno blago našeg naroda da svojim dolaskom podrže vrijedne amatere i uživaju u folklornoj umjetnosti našeg naroda - poziva Nenad Sudar. D. Pejić

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike