Osijek
ODABRANI VOLONTERI PC-A

VolonterOSi - glavni pokretači zabave
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Kako nabolje pridonijeti razvoju lokalne zajednice znaju volonteri Pannonian Challengea, koji se u organizaciju i provedbu vodećeg festivala ekstremnog sporta u regiji uključuju u sve većem broju. Svake se godine prijavi tristotinjak volontera, a naposljetku se odabere sto za aktivni angažman u nekom od 11 sektora organizacije festivala. Volonteri mogu odabrati gdje žele raditi, ovisno o svojim željama i mogućnostima, a na raspolaganju im stoji najbolje opremljen skejtpark u jugoistočnoj Europi, koncertni prostor u Vegi ili pak TO DO sport event konferencija, koja je najveća novost ove godine.

Ovogodišnji odabrani 'volonterOSi', kako ih ekipa iz Pannoniana od milja zove, najbolji su uvid u svoje obaveze dobili na posebnoj radionici održanoj proteklog tjedna na Ekonomskom fakultetu, gdje su im predstavljene i brojne prednosti volontiranja na Pannonianu. U opuštenoj radnoj atmosferi upravo će oni biti glavni pokretači ekstremno dobre zabave na nadolazećem, 19. Pannonian Challengeu, koji se održava u najranijem terminu do sada - od 28. svibnja do 2. lipnja.

- Svi se zainteresirani prijavljuju za one sektore koji ih zanimaju, odnosno gdje smatraju da mogu najviše pridonijeti, ali i naučiti. Uz naše volontere, tu je i Zagrebačka banka koja podupire njihov rad te nam pomaže da im osiguramo nezaboravno i edukativno iskustvo – istaknula je Mateja Drulak, koordinatorica volontera. Nakon nekoliko dana ekstremnog sporta i zabave, volonteri uvijek odlaze kući s novim znanjima, vještinama i nezaboravnim iskustvom. Nerijetko se tako može čuti kako su volonteri zapravo duša Pannonian Challengea, jer bez njih čitava priča ne bi bila moguća. Tomu u prilog ide i priznanje za razvoj volonterskog programa, koje je prošle godine Volonterski centar dodijelio udruzi Pannonian. Udruga s razvojem posebnog volonterskog programa stavlja posebnu pozornost na aktivno uključivanje mladih u zajednicu, njihov osobni i profesionalni razvoj, ali i razvoj urbanog identiteta grada Osijeka. J. Pejaković

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike