Osijek
ZAVRŠENA 6. “PČELICA SPELICA”

Pobjednici Čačić, Marinović,
Mikec i OŠ “Tin Ujević”
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Bartol Čačić iz OŠ Vladimira Becića u razini od 1. do 4. razreda, Ingrid Marinović iz OŠ Svete Ane u razini 5. i 6. razreda, Marin Mikec iz OŠ Tenja u razini 7. i 8. razreda te OŠ “Tin Ujević” u kategoriji Filmski izazov, pobjednici su ovogodišnje, šeste po redu "Pčelice Spelice".

Podsjetimo, riječ je o autorskom projektu profesorica Mirjane Jerković, Jasenke Vajdić i Ivane Kovač iz OŠ “Tin Ujević”, a natjecanje, koje je i ove godine pobudilo velik interes, okupilo je u VIP salonu Gradski vrt čak 200-tinjak natjecatelja.

- Drago nam je što su iz godine u godinu učenici sve brojniji i motivirani te da su izvrsno pripremljeni za natjecanje. Trude se i daju sve od sebe da što bolje točno sriču riječi, a dakako, motivirani su i nagradama. Za prvu je razinu nagrada bila tečaj engleskog jezika u Školi stranih jezika i centru za prevođenje “Ad hoc”, dok je druga razina dobila vrijedne knjige primjerene dobi. Bili su tu i poklon-bonovi, paketi “Školske knjige” kao pokrovitelja, ali i slatki paketi. Zapravo, svatko je dobio ponešto – ispričala je Jerković.

Ove je godine u natjecanje uvrštena i posebna kategorija – filmski izazov, gdje su pobjedu odnijeli učenici OŠ “Tin Ujević”: Ana Jerković, Mia Breber, Nina Kovač, Fabijan Babić i Noa Marko. Njihov kratki film o identitetu “God kill the postman”, proglašen je najboljim među 12 prijavljenih filmova.

Valja istaknuti kako je u razini od 1. do 4. razreda drugo mjesto pripalo Lei Tatai iz OŠ “Tin Ujević”, a treće Luciji Udovčić iz OŠ Josipovac. U razini 5. i 6. razred drugi je Tin Takalić iz OŠ Vladimira Becića, a treći Patrick Stradiotti iz OŠ Svete Ane. Karlo Varnica iz OŠ Antunovac drugi je u razini 7. i 8. razredi, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Horaku iz OŠ Jagode Truhelke. Drugo je mjesto u kategoriji Filmski izazov pripalo OŠ Franje Krežme, a treće OŠ “Mladost”. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike