Osijek
MEĐUNARODNI KANADISTIČKI SEMINAR

Kanadski znanstvenici o stripu, memoarima, prvim narodima...
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

“Page, stage, screen, voice: A Canadian studies seminar” naziv je međunarodnog kanadističkog seminara održanog u ponedjeljak u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta. Prema pojašnjenju doc. dr. sc. Vanje Polić s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i predsjednice Hrvatsko-kanadskog akademskog društva, ujedno i organizatora seminara, prvi se put u Osijeku okupilo pet vrsnih kanadskih znanstvenika i nagrađivana pjesnikinja, koji predstavljaju kanadske studije i različite kanadske teme.

- Teme obuhvaćaju strip, memoare, prve narode u Kanadi, kazališta - institucionalna i marginalna, ali i dokumentarce te kanadsku književnost. Širok je raspon tema kojima se nastoji probuditi interes i proširiti kulturne veze. Profesori koji su došli voljni su razgovarati sa studentima o magisterijima ili doktoratima u Kanadi te su također spremni na suradnju – pojasnila je Poljić, koja će danas (utorak) goste povesti u Kopački rit i Vinariju Josić, gdje će druženje biti organizirano u društvu kanadskog veleposlanika.

Polić je naglasila kako je seminar važan i stoga što će izv. prof. dr. sc. Sanja Runtić s osječkog Filozofskog fakulteta uskoro napraviti kanadistički kolegij o autohtonim društvima. Inače, ovaj je seminar organiziran i u sklopu cjelogodišnje proslave 25. obljetnice uspostave hrvatsko-kanadskih diplomatskih odnosa. Ovo je jedan u nizu različitih događanja u cijeloj Hrvatskoj, koji traje tijekom obljetnice sve do 14. travnja 2019. godine. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike