Regija
USPJEH VINKOVAČKOG OSNOVCA

Filip Marunček 5. u Italiji na natjecanju Hippo
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

VINKOVCI - Učenik 7.a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima Filip Marunček, na finalnom međunarodnom natjecanju Hippo održanom u Italiji, koje organizira Global Hippo Association, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta, osvojio je odlično peto mjesto. Natjecanje Hippo podijeljeno je u pet kategorija, ovisno o uzrastu djeteta te stupnju poznavanja jezika, a glavni je pokrovitelj natjecanja Global Hippo Input, tvrtka smještena u Rimu.

OŠ Vladimira Nazora, na inicijativu nastavnica engleskog jezika Gabrijele Romić i Lidije Škrlec, prvi se put prošle školske godine uključila u ovo međunarodno natjecanje. Filipova mentorica Gabrijela Romić pratila je Filipa na njegovu Hippo putu, a nakon održanog natjecanja puna emocija rekla je kako su presretni jer su ostvarili odličan plasman u Italiji. Važno je naglasiti da je ove godine na Hippo natjecanju sudjelovalo 22.155 učenika iz dvadesetak zemalja u pet kategorija, a time je najbolje rečeno koliko je Filipov uspjeh doista velik.

Na finalnoj razini Filip Marunček pokazao je zavidno znanje u četirima jezičnim vještinama čitanja, pisanja, slušanja i govora te na kraju osvojio, prema bodovima, odlično peto mjesto. Ako kažemo da je prvi imao 106 bodova, a Filip 101 bod, onda je to svakako velik uspjeh na međunarodnom natjecanju u Italiji.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike