Regija
TRADICIONALNO DRUŽENJE

Papirničari evocirali zlatne godine
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

BELIŠĆE - Gradonačelnik Belišća Dinko Burić i ove je godine domaćin godišnjeg okupljanja papirničara pod nazivom “Belišće, grad papira – jučer, danas, sutra”. Ovim druženjem, koje se već tradicionalno održava u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave, završen je program obilježavanja Dana grada Belišća.

- Ta simbolika “Belišće, jučer, danas, sutra” svake godine iskazuje naše poštovanje prema prošlosti, svjesni da će naša sadašnjost u skoroj budućnosti također biti prošlost, a vjerujući u bolju budućnost nego što je sadašnjost. Odajemo dužno poštovanje ljudima koji su stvarali mnoge vrijednosti na području grada, a to su uglavnom ljudi iz onih najzlatnijih vremena razvoja Belišća, snažnog zamaha razvoja industrije u drugoj polovici prošlog stoljeća, posebno s kraja 60-ih, 70-ih, a naročito 80-ih godina, kada je Belišće, zahvaljujući ovim ljudima došlo na poziciju najvrednijeg proizvođača papira u bivšoj državi Jugoslaviji - rekao je gradonačelnik Burić.

Sve što su brojni papirničari okupljeni na godišnjem druženju stvorili prije 30, 40 godina vrijednosti su koje i Belišćani i danas baštine, od gradskog bazena preko dječjeg vrtića, Doma kulture (danas Centar za kulturu Sigmund Romberg)… O razlozima ovakvih okupljanja govorio je prof. Milorad Krgović, koji je ostavio traga ne samo u belišćanskoj nego u svjetskoj papirnoj industriji, te Franjo Bodi. Okupljanje papirničara nastavljeno je večerom i druženjem uz TS Kočije iz Narda, uz želju da se nagodinu ponovno sretnu na istom mjestu. T.L.

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana