Regija
TRADICIONALNO DRUŽENJE

Papirničari evocirali zlatne godine
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

BELIŠĆE - Gradonačelnik Belišća Dinko Burić i ove je godine domaćin godišnjeg okupljanja papirničara pod nazivom “Belišće, grad papira – jučer, danas, sutra”. Ovim druženjem, koje se već tradicionalno održava u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave, završen je program obilježavanja Dana grada Belišća.

- Ta simbolika “Belišće, jučer, danas, sutra” svake godine iskazuje naše poštovanje prema prošlosti, svjesni da će naša sadašnjost u skoroj budućnosti također biti prošlost, a vjerujući u bolju budućnost nego što je sadašnjost. Odajemo dužno poštovanje ljudima koji su stvarali mnoge vrijednosti na području grada, a to su uglavnom ljudi iz onih najzlatnijih vremena razvoja Belišća, snažnog zamaha razvoja industrije u drugoj polovici prošlog stoljeća, posebno s kraja 60-ih, 70-ih, a naročito 80-ih godina, kada je Belišće, zahvaljujući ovim ljudima došlo na poziciju najvrednijeg proizvođača papira u bivšoj državi Jugoslaviji - rekao je gradonačelnik Burić.

Sve što su brojni papirničari okupljeni na godišnjem druženju stvorili prije 30, 40 godina vrijednosti su koje i Belišćani i danas baštine, od gradskog bazena preko dječjeg vrtića, Doma kulture (danas Centar za kulturu Sigmund Romberg)… O razlozima ovakvih okupljanja govorio je prof. Milorad Krgović, koji je ostavio traga ne samo u belišćanskoj nego u svjetskoj papirnoj industriji, te Franjo Bodi. Okupljanje papirničara nastavljeno je večerom i druženjem uz TS Kočije iz Narda, uz želju da se nagodinu ponovno sretnu na istom mjestu. T.L.

Možda ste propustili...

VIJEĆU ROMSKE NACIONALNE MANJINE

Zamjenik gradonačelnika uručio novu kosilicu

DIREKTORI BRITISH AMERICAN TOBACCO U POSJETU HRVATSKIM DUHANIMA

U Hrvatskoj veliki potencijal proizvodnje duhana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VALPOVO I VALPOVŠTINA U STRAHU

Mlada Valpovčanka otjerala silovatelja grebanjem i ugrizima

2

U SRIJEDU NA PRVOM PROGRAMU

"Draga Gospa Ilačka“ na HRT-u

3

NOVOM ODLUKOM DEFINIRANA NAPLATA PARKIRALIŠTA

Vukovar: U prvoj zoni naplate sat parkiranja sad je 4 kune