Kultura
FESTIVAL POVIJESTI KLIOFEST 2018. NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Knjige kao nadgradnje doktorskih diseratcija
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku predstavljene su dvije nove historiografske studije u sklopu Festivala povijesti Kliofest 2018., koji se već petu godinu zaredom održava na nizu lokacija diljem Hrvatske.

Osječki je dio programa započeo predstavljanjem knjige Stipe Kljaića “Nikada više Jugoslavija. Intelektualci i hrvatsko nacionalno pitanje (1929.–1945.)”, u čemu su sudjelovali Borislav Ristić, Domagoj Tomas i autor.

Program je nastavljen predstavljanjem knjige Domagoja Tomasa “Apostolska administratura za sjevernu Slavoniju i Baranju (1923.–1972.)”, uz osvrte Miroslava Akmadže, Slađane Josipović Batorek i autora.

Obje su knjige nastale kao nadgradnja doktorskih diseratcija dvojice mladih povjesničara, a više je puta tijekom predstavljanja istaknuta njihova vrijednost i razina kvalitete, tj. prinos suvremenoj hrvatskoj historiografiji.

Večernji dio programa Kliofesta u organizaciji Društva za hrvatsku povjesnicu bio je obilježen predavanjem Igora Vukmanića s Arheološkoga odjela Muzeja Slavonije, o Dunavskom limesu. Program je moderirala Sonja Erceg, predsjednica Udruge studenata povijesti ISHA – Osijek. N.Vek.

Možda ste propustili...

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

Najčitanije iz rubrike