Učionica
AKTUALNE ŠPORTSKE AKTIVNOSTI I NATJECANJA STUDENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Završena sveučilišna natjecanja u odbojci i stolnom tenisu
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Sveučilišna se prvenstva bliže kraju, a usporedno se održavaju i nacionalne poluzavršnice različitih športskih natjecanja koja vode na državno prvenstvo – Unisport finals.

Sveučilišno je prvenstvo u odbojci u konkurenciji studentica završilo trijumfom SPORTMEFOS-a, druge su bile studentice PTFOS-a, a treće su mjesto osvojile odbojkašice FFOS-a. Najboljom igračicom proglašena je Doris Krivić (SPORTMEFOS). U konkurenciji studenata naslov prvaka u odbojci ponovno su osvojili studenti POLJOS-a, drugi su bili igrači PTFO-a, a broncu su zaslužili studenti SPORTMEFOS-a. Najbolji je igrač bio Josip Ilić (POLJOS).

Odigrano je i sveučilišno prvenstvo u stolnome tenisu, ekipno i pojedinačno. U ekipnom dijelu, u konkurenciji studentica, najbolje su bile studentice PTFOS-a, ispred studentica PRIMOS-a i Građevinskoga. Studenti su Građevinskoga osvojili naslov prvaka ispred FERITOS-a i PRIMOS-a. U pojedinačnoj je konkurenciji među studenticama najbolja Marina Vuzem (PTFOS) ispred Mateje Begić (PRIMOS) i Dunje Tomić (FFOS). Među studentima najbolji je bio Domagoj Rukavina (PRIMOS), drugi je Igor Androš (Građevinski), a treći Atila Borbaš (POLJOS). Do kraja ove sezone još slijede prvenstva u kuglanja, tenisu, odbojci na pijesku i basketu „3 protiv 3“. Nogometno natjecanje bit će odigrano najesen.

Kada je riječ o državnim poluzavršnim natjecanjima, osječki se studenti košarkaši, na žalost, u Splitu nisu uspjeli plasirati na Unisport finals. Rukometaši su se na kvalifikacijskom turniru održanome u Osijeku, u konkurenciji Tehničkoga veleučilišta Zagreb i Veleučilišta Vukovar, plasirali na svibanjsku poluzavršnicu u Zagrebu gdje svoj put u finale traži i ženska rukometna reprezentacija Sveučilišta u Osijeku. Valja istaknuti kako je ove godine uvedeno natjecanje Unisport play koje je održano od 19. do 22. travnja u Varaždinu. Sveučilište u Osijeku zastupali su tenisači, stolnotenisačice te šahistice i šahisti. Nakon tri dana natjecanja svi su se plasirali u završnicu, kao i futsal reprezentacija Sveučilišta osvajanjem drugoga mjesta u Unisport futsal ligi. Zanimljivost je ovogodišnjega studentskoga futsal natjecanja na državnoj razini kako je ono izborno natjecanje za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja će nastupiti na Svjetskom studentskom futsal prvenstvu u Kazahstanu.

Igor SALAJIĆ
Državna prvenstva i Europska univerzijada

Državno prvenstvo, Unisport finals, bit će organizirano od 27. do 30. svibnja u Rovinju, a Sveučilište u Osijeku natjecat će se u sljedećim športovima: odbojci (M), futsalu (Ž i M), košarci (Ž), stolnom tenisu (Ž i M), šahu (Ž i M) i tenisu (M). Očekuje se i plasman rukometašica, rukometaša i odbojkašica, koji, sukladno svojoj kvaliteti, svakako imaju mjesto u završnici. U lipnju slijede nastupi i na državnim prvenstvima u nogometu, basketu „3 protiv 3“ te odbojci na pijesku. Odbojkaška će reprezentacija (studenti) u srpnju pak nastupiti na Europskoj univerzijadi u Coimbri (Portugal).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike