Učionica
UDRUGA BOOKMARK ORGANIZIRALA DVA NOVA IZDANJA SMART CAFFEA

Studentima se predstavili Kristijan Glibo i Ivan Jurlina
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Bookmark, udruga studenata smjera Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, i u siječnju i ožujku nastavila je s organizacijom Smart Caffea u akademskoj godini 2017./2018. u osječkom caffe baru Peppermint.

Smart Caffe koncept je razgovora s gostima iz svijeta marketinga, poduzetništva i sličnih djelatnosti koji na zanimljiv način u opuštenoj atmosferi prenose svoja znanja i iskustva svima zainteresiranima. Dana 30. siječnja 2018. gost je bio Kristijan Glibo, suvlasnik osječkoga restorana Hokus Okus (nekadašnja Abrakebabra) te osnivač i izvršni direktor uspješne osječke IT tvrtke Beyondi. Kristijan Glibo mlad je, ambiciozan i digitalno usmjeren poduzetnik, rodom iz Slavonskoga Broda. Kako je istaknuo, kao redovan i uspješan student osječkoga Elektrotehničkoga fakulteta, kojega je dijelilo samo nekoliko koraka do diplome, ipak je odlučio ne završiti fakultet, već krenuti poduzetničkim putem. Na ideju otvaranja restorana 2013. godine, pod današnjim nazivom Hokus Okus, došao je vrlo jednostavno - u Osijeku nije bilo kebaba u ugostiteljskoj ponudi, a potom mje razvio ideju. Gost je otkrio kako je iznimno ponosan i na IT firmu Beyondi koju je proširio i na druge države, a neke su od njih Španjolska i Srbija.

Posljednji Smart Caffe održan je 27. ožujka 2018., a gost je bio Ivan Jurlina, koordinator projekata u udruzi Osijek Software City i u osječkome uredu digitalne agencije COBE Tech. Nazočni su mogli saznati kako funkcioniraju mobilne aplikacije te kako funkcionira IT sektor grada Osijeka. Ivan Jurlina otkrio je i kako je stvoren Osijek Software City te da je posrijedi projekt pokrenut u cilju djelovanja osječkih IT tvrtki prema lokalnoj zajednici. Također, uputio je na problem edukacije djece o takvom načinu rada, odnosno sporim i nedovoljnim promjenama u obrazovnom sustavu te okupljenim studentima dao mnogo korisnih savjeta u svezi sa zasnivanjem budućih radnih odnosa.

Marija KOVAČEVIĆ, Ivona ĐUZEL
Možda ste propustili...

ANTONIA MRKONJIĆ PREDSJEDNICA STUDENTSKOGA ZBORA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

„Studenti Akademije osigurani su sa svih strana za dobar studentski život“

DOC. DR. SC. LJERKA HAJNCL DOBITNICA PSIHOLOGIJSKE NAGRADE „RAMIRO BUJAS“

Nagrađena za osobito vrijedno psihologijsko znanstveno djelo za 2018.

VELIKO PRIZNANJE NASLOVNOJ ASISTENTICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Lidija Barić, dr. med., dobitnica godišnje nagrade „Za žene u znanosti“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa