Učionica
UDRUGA BOOKMARK ORGANIZIRALA DVA NOVA IZDANJA SMART CAFFEA

Studentima se predstavili Kristijan Glibo i Ivan Jurlina
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Bookmark, udruga studenata smjera Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, i u siječnju i ožujku nastavila je s organizacijom Smart Caffea u akademskoj godini 2017./2018. u osječkom caffe baru Peppermint.

Smart Caffe koncept je razgovora s gostima iz svijeta marketinga, poduzetništva i sličnih djelatnosti koji na zanimljiv način u opuštenoj atmosferi prenose svoja znanja i iskustva svima zainteresiranima. Dana 30. siječnja 2018. gost je bio Kristijan Glibo, suvlasnik osječkoga restorana Hokus Okus (nekadašnja Abrakebabra) te osnivač i izvršni direktor uspješne osječke IT tvrtke Beyondi. Kristijan Glibo mlad je, ambiciozan i digitalno usmjeren poduzetnik, rodom iz Slavonskoga Broda. Kako je istaknuo, kao redovan i uspješan student osječkoga Elektrotehničkoga fakulteta, kojega je dijelilo samo nekoliko koraka do diplome, ipak je odlučio ne završiti fakultet, već krenuti poduzetničkim putem. Na ideju otvaranja restorana 2013. godine, pod današnjim nazivom Hokus Okus, došao je vrlo jednostavno - u Osijeku nije bilo kebaba u ugostiteljskoj ponudi, a potom mje razvio ideju. Gost je otkrio kako je iznimno ponosan i na IT firmu Beyondi koju je proširio i na druge države, a neke su od njih Španjolska i Srbija.

Posljednji Smart Caffe održan je 27. ožujka 2018., a gost je bio Ivan Jurlina, koordinator projekata u udruzi Osijek Software City i u osječkome uredu digitalne agencije COBE Tech. Nazočni su mogli saznati kako funkcioniraju mobilne aplikacije te kako funkcionira IT sektor grada Osijeka. Ivan Jurlina otkrio je i kako je stvoren Osijek Software City te da je posrijedi projekt pokrenut u cilju djelovanja osječkih IT tvrtki prema lokalnoj zajednici. Također, uputio je na problem edukacije djece o takvom načinu rada, odnosno sporim i nedovoljnim promjenama u obrazovnom sustavu te okupljenim studentima dao mnogo korisnih savjeta u svezi sa zasnivanjem budućih radnih odnosa.

Marija KOVAČEVIĆ, Ivona ĐUZEL
Možda ste propustili...

SPOJ ZNANSTVENE IZVRSNOSTI PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOGA FAKULTETA OSIJEK I DOBRE INDUSTRIJSKE PRAKSE

U suradnji PTFOS-a i tvrtke Apimel proizvedeni sirupi Bronhimel

I NA KBF-U U ĐAKOVU OBILJEŽEN TJEDAN KARIJERA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Alumniji Fakulteta predstavili svoje karijere, izazove, mogućnosti i uspjehe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište