Učionica
NAKON 11 GODINA NA MEDICINSKOM FAKULTETU OSIJEK PONOVNO ORGANIZIRAN STUDENTSKI KONGRES DAMEO

Studenti iz Osijeka, Zagreba i Novog Sada izlagali rezultate svojih istraživanja i opservacija
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Nakon punih jedanaest godina ponovno je održan studentski kongres DAMEO (Dani studenata Medicinskoga fakulteta Osijek) čiji je cilj promicanje znanstvenoga i stručnoga rada te aktivnosti u zajednici studenata Fakulteta.

U radu skupa održanoga 24. travnja 2018. u prostorijama Fakulteta sudjelovali su brojni domaći studenti izlažući rezultate svojih znanstvenih istraživanja i opserviranja zanimljivih kliničkih slučajeva iz Kliničkoga bolničkog centra Osijek, ali i gostujući studenti iz Novoga Sada i Zagreba. Ovogodišnji se program sastojao od gotovo 30 izlaganja studenata medicine i medicinsko-laboratorijske dijagnostike, zatim predavanja prof. dr. sc. Marije Heffer, prof. dr. sc. Ljubice Glavaš Obrovac, izv. prof. dr. sc. Martine Smolić, izv. prof. dr. sc. Kristine Selthofer-Relatić i doc. dr. sc. Ane Stupin te predstavljanja brojnih projekata Fakulteta i udruga koje djeluju na njemu (Senzos, CroMSIC, EMSA, Udruga studenata MLD, Studentski zbor). Osim toga, održan je zanimljiv i iznimno posjećen okrugli stol aktualne tematike cijepljenja protiv HPV-a pod nazivom „Cijepimo li spol ili štitimo od bolesti“. Sudionici su bili Ivana Roksandić - Križan, dr. med., Vedran Zubčić, dr. med., i Bojana Vujić Vakanjac, dr. med., a pobudio je raspravu o ovoj važnoj i aktualnoj temi.

Skup je održan drugi put, a Organizacijski se odbor, koji čine studenti Matija Ivančić, Maja Kožul i Anja Tomić, predvođeni prof. dr.sc. Ines Drenjančević, prodekanicom za nastavu, nada prerastanju toga skupa u tradicionalno godišnje okupljanje studenata i njihovih gostiju. Sudjelovanje je za sve sudionike ove godine bilo besplatno zahvaljujući pokroviteljstvu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Medicinskoga fakulteta.

Anja TOMIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik