Objavljeno 14. svibnja, 2018.
Organska proizvodnja posljednjih je godina postala vrlo popularna na svjetskom tržištu, a potrošači sve više paze na kupnju zdravih namirnica organskog podrijetla. Kvaliteta hrane već je duže upitna kategorija jer konvencionalni proizvođači intenzivnom obradom, primjenom mineralnih gnojiva, kemijskom kontrolom korova i štetočinja žele isključivo povećati produktivnost proizvodnje. Organska proizvodnja, s druge strane, zabranjuje upotrebu pesticida i genetičku manipulaciju biljkama. Neka istraživanja utvrdila su da organski proizvodi imaju 63 posto više kalija, 73 posto više željeza i 125 posto više kalcija nego proizvodi dobiveni konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom. Stoga u trenutnim uvjetima globalnog zatopljenja i zagađenja životne sredine sve više trebamo razmišljati o proizvodnji hrane koja će čuvati zdravlje onih koji je koriste. Potražnja za organskim proizvodima ima stalni trend porasta, paralelno s informiranjem i porastom znanja potrošača o potrebi da hrana treba biti raznovrsna, kvalitetna, kemijski i zdravstveno sigurna. Sustav proizvodnje, inspekcije i certifikacije potrošaču jamči da proizvod potječe iz certificirane organske proizvodnje.