Novosti
IVAN VRDOLJAK U VUKOVARU

Prioritet je očuvanje radnih mjesta
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak izjavio je u subotu na konferenciji za novinare u Vukovaru kako je prioritet saborske većine nagodba vjerovnika Agrokora jer to znači zadržavanje desetaka tisuća radnih mjesta i svaka odgovorna politika mora se prvenstveno baviti sačuvanjem radnih mjesta i industrijske proizvodnje te postupak nagodbe treba doći do cilja najkasnije do 10. srpnja.

“Naravno da ćemo tijekom tog procesa razgovarati i o teretima koji opterećuju taj proces i o potencijalnoj političkoj odgovornosti, ali nikada da bismo proces nagodbe doveli u pitanje”, rekao je Vrdoljak te dodao kako su saborska većina i koalicija stabilni i ne treba ići u destabilizaciju političkog prostora kada Hrvatska ima gospodarski rast i rast zaposlenosti i kada je reforma obrazovanja pred školama. Naveo je kako su u posljednjih 10 mjeseci, koliko je HNS u Vladi RH, ostvareni dobri rezultati te naglasio kako su građani svjesni da je to bila odgovorna i korisna odluka za RH, a prvi put je jedna politička stanka stavila Hrvatsku ispred rejtinga stranke.

“Birači nam neće oprostiti ako kraj mandata dočekamo bez rezultata koje očekuju. Stoga svi moramo ubaciti u petu brzinu, krenuti u sve reformske procese, nastaviti s gospodarskim rastom i kontinuirano raditi na modernoj, proeuropskoj, pristojnoj i tolerantnoj komunikaciji u političkom prostoru Hrvatske, jer je alternativa destrukcija, demagogija i populizam koji su u pravilu uništavali zemlje u kojima su uzimali većeg maha”, izjavio je Vrdoljak. Nenad Bučko, čelnik vukovarsko-srijemskog HNS-a, izrazio je zadovoljstvo radom ministara iz kvote HNS-a, Predraga Štromara i Blaženke Divjak. D. Korpoš