Regija
44. “ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE”

Zlatni glas pripao TS-u Lajbeki iz Velike Gorice
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

KAPTOL

Najdugovječniji tamburaški festival u Hrvatskoj, 44. Festival tamburaških pjesama “Zlatni glas Zlatne doline” Kaptol 2018. donio je u dvorani kaptolačkog vatrogasnog doma 18 novih pjesama. Prepuna dvorana burnim pljeskom pozdravila je tamburaške sastave i soliste koji su pjevali u pratnji TS-a Rubato. I ovo izdanje održano je u organizaciji Općine Kaptol i Udruge za glazbu Pan press te pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije.

- Ponosni smo što ovaj naš festival s novom koncepcijom ustrojenom prije nekoliko godina i dalje uspješno traje. Zahvaljujem na podršci pokrovitelju, Požeško-slavonskoj županiji, ali i našim brojnim sponzorima bez kojih festivala ne bi bilo. Nadam se da ćemo i dalje uživati u našoj slavonskoj glazbi jer znamo kako je riječ o festivalu koji je iznjedrio danas poznate glazbene zvijezde poput Ivane Kindl i Vesne Pisarović, pa možda će netko i od sadašnjih i budućih izvođača jednako uspješno kročiti zvjezdanim stazama hrvatske estrade - kazao je, između ostalog, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

Festival je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ističući da manifestacija ne dopušta “da se tradicija i kultura zatru na ovim prostorima. Šaljemo tako poruku svima, tu smo, jesmo i bit ćemo i ubuduće”.

Odlukom peteročlanog stručnog žirija prvu nagradu - uz titulu “Zlatni glas”, 3000 kuna od pokrovitelja Požeško-slavonske županije, besplatno snimanje videospota nove pjesme i pravo nastupa na požeškom “Aurea festu” u finalnoj večeri “Zlatne žice Slavonije” - osvojili su mladi tamburaši TS-a Lajbeki iz Velike Gorice skladbom “Noćas ti dolazim u snove”. Tekst za pjesmu napisala je nagrađivana autorica Đurđa Habel, uglazbio ga je Matija Kos, a aranžman napisao Krunoslav Dražić. Drugo mjesto pripalo je TS-u Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom “Jedna runda” autora Gorana Ivanovića Laca, a treće je osvojio duo Happiness iz Karlovca sa skladbom “Pozdravi mi Slavoniju”, koju je na tekst Pere Picukarića skladao i aranžirao Vlado Smiljanić.

Gosti festivala bili su TS Slavonske lole iz Đakova, koji su u jednosatnom programu izveli sve svoje uspješnice i tamburaške hitove, naravno, uz pratnju posjetitelja. Posjetitelji su mogli kupiti i novi nosač zvuka, a prihod od prodaje usmjeren je za rad Caritasa Župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Nakon dodjele nagrada festival je zatvorio Josip Soudek, zamjenik načelnika Općine Kaptol, te ujedno otvorio natječaj za jubilarni, 45. Zlatni glas Zlatne doline 2019.

Festival je snimljen pod vodstvom tehničko-snimateljske ekipe Studija Paradigma iz Osijeka, a snimku će emitirati 11 televizija u RH i dvije u susjednoj Bosni i Hercegovini. AGM Kruna

Publika birala tenjske Baće

Posjetitelji u dvorani svojim su glasovima prvo mjesto osigurali Muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje, koji su uz TS Žeteoci otpjevali skladbu “Na utvaju”, za koju je tekst i glazbu napisao Josip Valentić Jole, a aranžman Ivan Priman. Drugo mjesto osvojila je poznata solistica koja je još kao djevojka i pjevačica stasala u Kaptolu, Ana Baketarić iz Pleternice sa skladbom “Zatvori oči”, za koju je tekst napisao Ivan Olić, a autor glazbe i aranžmana je Alen Mozer. Treće mjesto osvojio je Željko Witovsky iz Osijeka sa skladbom “Gubitnik”, za koju je tekst napisala Štefanija Soldan, a glazbu i aranžman Alen Mozer.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike