Regija
4. GASTROFEST U ETNOSELU BOCANJEVCIMA

Policajci najbolje kuhali, a vatrogasci uredili stol
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

BOCANJEVCI

U Etnoselu Bocanjevcima, u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća, održan je 4. Gastrofest - tradicionalno natjecanje u pripremanju hrvatskih autohtonih jela.

Nazočne su pozdravili voditeljica Turističke zajednice Grada Belišća Janja Čeliković i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je i otvorio 4. Gastrofest. Manifestaciju su svojim dolaskom uveličali i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te direktor županijske Turističke zajednice Antonio Sobol. Otvorenje je popraćeno nastupom Gradskog puhačkog orkestra i gradskih mažoretkinja.

U natjecateljskom dijelu predstavili su se mnogobrojni restorani, udruge i pojedinci iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, koji su prezentirali našu bogatu gastroponudu. Predstavili su se i gosti, Turistička zajednica Biograda na Moru, Udruga Nada Biograd na Moru, članovi udruge Agroturizam iz Konavla, predstavnici Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Udruga kuhara i slastičara BBŽ-a iz Daruvara, predstavnici Hrvatske samouprave sela Olas iz Mađarske i pečuški restoran Gulyás Étterem.

Stručni ocjenjivački sud, koji su činili profesorica kulinarstva Jelica Černi, Vladimir Jelić i Vladimir Škrobo – Bajo, imao je težak zadatak, odabrati najbolje od najboljih u kategorijama najljepše uređenog stola i najbolje skuhanog jela. Na kraju su “presudili” da je najljepše stol uredio DVD Bocanjevci, drugo je mjesto pripalo OPG-u Mihaljević, a treće Matici umirovljenika grada Belišća.

U kategoriji za najbolje skuhano jelo prvo je mjesto osvojila Udruga umirovljenih policajaca Belišće, drugo je mjesto pripalo Hrvatskoj samoupravi sela Olas iz Mađarske, a treće Matici umirovljenika Belog Manastira.

Plakte zahvale dobili su TZ Biograd na Moru, Udruga Agroturizam Konavle, TZ Daruvar-Papuk, restoran Gulyás Étterem Pečuh, UHDDR Belišće i Lenka Vidošić.

Održan je i gospodarski sajam, na kojem je sudjelovalo približno 70 izlagača, koji su pokazali svoje autohtone proizvode i suvenire.

Programski dio upotpunjen je vožnjom zapregama, neizostavnom tamburaškom glazbom TS-a Čuvari noći te nastupom domaćih i gostujućih izvornih pjevačkih skupina: MPD-a Bocanjevački pajdaši, MPS-a Zuce Gundinci, pjevačke skupine Matice slovačke Zokov Gaj, MPS-a Kešinački mališani Kešinci, dječjom skupinom KUD-a Šokadija Bocanjevci i ŽVS-a Bocanjevčanke Bocanjevci. Voditelj programa bio je Davor Dretar Drele.

Tin LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike