Crna kronika
OPASNI PRONALASCI

Dječak (4) i djevojčica (3) pronašli ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Ilegalno oružje i zaboravljene bombe svaki dan prijete građanima diljem Hrvatske. Jedni su zaboravili da uopće negdje još imaju oružje, a drugi i ne znaju što im se krije po šupama i tavanima. U trećem slučaju pronalaze se davno zaboravljene bombe nakon ratnih djelovanja, kako iz Domovinskog rata tako i iz onog davnog, Drugog svjetskog.

Kako prenosi e-Podravina, dječak i djevojčica u dobi od 4 i 3 godine pronašli su ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata u mjestu Hampovica. Bombu koju su pronašla u isušenom kanalu iza vrta djeca su odnijela odraslima. Srećom, bomba nije eksplodirala.

Zbog davno zaboravljenih bombi umalo je prošle srijede stradala žena koja je palila otpad nakon čišćenja šupe. U vatru je, paleći smeće, bacila drvenu kutiju s oznakom crvenog križa, ali nije primijetila da su u njoj - bombe! Došlo je do eksplozije jedne ručne bombe, jedna je pronađena nagorena, a još dvije pokraj mjesta paljenja vatre. Srećom, žena nije ozlijeđena. U četvrtak su tri hrvatska građanina opasne eksplozivne naprave pronalazila posvuda. U Čepinu je prošlog tjedna građanin pronašao ručnu bombu u kanalu, a 37-godišnjak je u šumi nedaleko od Donjih Grahovljana, u blizini Pakraca, pronašao minobacačku minu. U šumi pokraj Taborišta, mjesta na petrinjskom području, građanin je u kanalu pronašao minobacačku minu kalibra 82 milimetra.S.Lacić

Sandra LACIĆ
PREDANI PIŠTOLJI I KUBURA

U četvrtak su požeškim policajcima dobrovoljno predana dva pištolja i ručno izrađena kubura, koji su do uništenja pohranjeni u policijske prostorije. Na području Jakšića dan prije osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policajcima tromblonsku minu i 21 komad streljiva.

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike