Mozaik
VEČER VINA I UMJETNOSTI

Dobra svirka uz vrhunsko vino
Objavljeno 13. svibnja, 2018.

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti održana je ove subote u čarobnom prostoru osječkog Kazamata, a svoja najbolja vina tom je prigodom Osječanima i svim gostima predstavilo više od 20 vinara iz Osječko-baranjske županije, ali i gosti iz Dalmacije i Maribora. Bogati program počeo je još u 18 sati, a idealno se nastavio na Sajam cvijeća, koji se održavao u susjednom prostoru oko Bastiona.

– Dvorište Kazamata ove je godine iznova premaleno za sve koji žele uživati u dobrom vinu i dobroj svirci u opuštenoj i umjetničkoj atmosferi. Ovo je peta godina kako se ova manifestacija održava, ali kako ih godišnje imamo dvije, ovo je već deveto događanje. No ove godine planiramo organizirati Večer vina i umjetnosti i u srpnju, što bi značilo da ćemo ih ove godine imati čak tri, jer vidimo da su jako dobro prihvaćene od naših sugrađana - najavljuje Antonio Sobol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Inače, organizator samog događaja upravo je Turistička zajednica Županije i sama Županija osječko-baranjska, a pokrovitelj je između ostalih i Grad Osijek. Tako smo na Večeri vina i umjetnosti susreli i dožupana Gorana Ivanovića, koji nam je priznao kako mu je na prvom mjestu slavonska rakija, ali je svjestan visoke kvalitete ovdašnjih vina.

Inače, uz kušanje vina po cijeni od pet kuna, posjetitelji Tvrđe u subotu navečer imali su priliku i posjetiti izložbu radova 6. Međunarodne radionice umjetničke grafike, zatim izložbe radova djece osječkih vrtića te sudjelovati na Vinorel radionici, ali i u izradi skulptura od slame pod vodstvom poznatog osječkog umjetnika Nikole Fallera. Naime, Faller nam je priznao kako upravo u ponoć slavi rođendan te ga već tradicionalno proslavlja upravo na Noći vina i umjetnosti. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su skupina Suzette, Ariana Group i Dj Kemino. N.Z.Eberhard

Mladi umjetnik postao hit zbog razglednica osječkih grafita

U okviru manifestacije u Regionalnoj je vinoteci organizirana i izložba fotografija i poštanskih razglednica autora Tomislava Marcijuša. Riječ je o mladom osječkom umjetniku koji je dobio nacionalnu pozornost zbog svojih razglednica s prizorima grafita s osječkih ulica.

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike