Osijek
VELIKA JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA HZJZ-A

Promoviranje rekreativnog hodanja za zdravlje krenulo iz Drvengrada
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Akcijom zajedničkog hodanja pod nazivom "Hodanjem do zdravlja" i to pod stručnim vodstvom od Drvengrada putem Europske avenije, Stepinčeve i gornjogradske šetnice s konačnim ciljem na točki s koje se i krenulo, ove je subote i u Osijeku zaživio projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod nazivom "Živjeti zdravo".

- Javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“ želi se osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnost, objasnio je  dr. Nikola Kraljik, koordinator projekta Živjeti zdravo za Osječko-baranjsku županiju, a koji je ovog vikenda i bila domaćin ove akcije u Osijeku. U akciju su se osim zainteresiranih građana uključili i sudionici brojnih udruga od GSSR Sport preko građana starije dobi, ali i primjerice članica Mamme kluba, te članovi udruge oboljelih od Down sindroma.
– Cilj je upravo ovim pokazati da je hodanje rekreacija namijenjena za sve i može se prilagoditi svačijim mogućnostima. Znači netko može hodati dnevno i 30 kilometra, drugima će biti odlično ako naprave i kilometar, objašnjava dr. Kraljik.

Uz ovu akciju istovremeno se u Drvengradu provodio i projekt „Volonteri u parku“ koji je jedan od pet segmenata velikog projekta „Živjeti zdravo“, a u okviru njega u gradskim parkovima će različite udruge  promovirati svoj rad i nuditi  savjete za zdrav života. Inače, akciji hodanja u subotu se pridružio i dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota, koji je priznao kako svaki vikend koristi upravo za šetnje i vožnje biciklom s obitelji. N.Z.Eberhard

 

Najčitanije iz rubrike