Regija
JOŠ JEDAN POSJET DOMU ZDENKA

Buduće frizerke uređivale stare i nemoćne
Objavljeno 12. svibnja, 2018.


SLATINA
Dom za starije i nemoćne osobe Zdenka u Slatini često posjećuju skupine djece i učenika. Korisnici doma uvijek se obraduju takvim posjetima jer im unesu dašak radosti u njihovu svakodnevicu, podsjete ih na njihovu djecu i unuke, ali i na njihovo djetinjstvo.
Posljednji posjet bio je nešto drukčiji od ostalih. Štićenike doma posjetile su članice školskog volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina koje se školuju za zanimanje frizera, a s njima su bile njihova stručna učiteljica Kornelija Zubčević i koordinatorica školskog volonterskog kluba knjižničarka Svjetlana Dupan.
– Korisnici Doma znali su tko im dolazi pa su s veseljem i oduševljenjem dočekali svoje goste. Bez straha prepustili su se spretnosti mladih volonterki, koje su uz ugodno druženje i razgovor šišale, fenirale i uređivale bake i djedove. Dom Zdenka nakratko su pretvorile u pravi frizerski salon, ispričala je voditeljica projekta „Volontiram, srce diram“ Julijana Pavlešić. Naime, posjet domu Zdenka dio je aktivnosti usmjerene na međugeneracijsku solidarnost u okviru toga projekta Društva Naša djeca Slatina, koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
– Zahvaljujemo se ravnatelju Doma Zdenka Milanu Trubarcu i cijelom kolektivu Doma na susretljivosti i otvorenosti, te se veselimo daljnjoj suradnji, kažu volonteri Društva Naša djeca Slatina.Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike