Sport
KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU

Jug je ove sezone neosvojiv za Zagreb
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Košarkašice Murse nastavljaju doigravanje za ulazak u Prvu hrvatsku ligu, a na nedjeljnoj matineji (13 sati) u osječku dvoranu Jug stiže najjači suparnik - ekipa Zagreba. Na papiru se “mursašice” nemaju čemu nadati protiv najbolje drugoligaške ekipe i gotovo sigurno novog prvoligaša, no jedno je što stoji na papiru, a drugo što će se događati na parketu. Zagrepčanke su jake, ali nisu nepobjedive.

- Realno, oni su puno kvalitetnija ekipa od nas, ali dokle god se igra, imamo se pravo i nadati. Ove smo sezone s njima igrali tri puta, u obje utakmice u Zagrebu teško smo poraženi, dok smo kod kuće upisali pobjedu. Ako smo mogli slaviti u Jugu u osnovnom dijelu sezone, zašto ne bismo i u nedjelju - pita se Zvonko Milas iz Murse.

Osječanke priželjkuju iznenađenje, a da bi se ono dogodilo u nedjelju ekipa koju s klupe vodi Dražen Nikšić mora biti u svom najboljem izdanju.

- Znamo što nas čeka i da moramo dati 110 posto od sebe. Ovog tjedna smo imali i problema, Pfeifer nije trenirala zbog ozljede, a na treninzima nema ni Ksenije Šarlije. Djevojka je dobila posao u Zagrebu, ne trenira, samo dolazi na utakmice, a to se itekako osjeti u igri. Unatoč problemima mislim da nismo bez šansi, optmističan je Milas.

Iako će Zagrepčanke gotovo sigurno u viši rang natjecanja, u Osijek sigurno ne dolaze s motivom “lako ćemo”. Pobjedom bi ovjerili elitni razred, dok je i Mursi ovaj, ujedno i posljednji susret u kvalifikacijama, vrlo važan. Puno važniji nego Zagrebu. S punim plijenom osječke košarkašice bi napravile korak bliže višem rangu, dok poraz donosi neizvjesnost i borbu za drugo mjesto s riječkim FSV-om. Ovo je pretposljednje kolo kvalifikacija, u zadnjem su Osječanke slobodne, dok će u Rijeci igrati FSV i Zagreb. I. Liović

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike