Sport
ŽNK OSIJEK

Preko Međugorja i Metkovića na Split
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Na posljednje ovosezonsko gostovanje nogometašice Osijeka morat će najdalje od kuće! Put ih, naime, (od)vodi u Metković kamo će izabranice trenerskog tandema Dejan Berger i Branko Perković krenuti danas (subota) kako bi se sutra od 10.30 sati odmorne suprostavile ekipi Neretve. Na poprište toga susreta 17. kola “zečice” će doći iz Međugorja gdje će noćiti i pokupiti blagoslov za novo osvajanje titule prvaka Hrvatske. Iako su dva kola prije kraja vodeće s maksimalnim bodovnim učinkom, ipak Osječanke još nisu osigurale prvo mjesto koje će, najvjerojatnije, braniti u zadnjoj etapi na svojoj “Mačkamami” protiv Splita koji ih je nedavno izbacio iz državnog kupa i s drugog mjesta može ugrabiti tron. Prije toga, izvjesno odlučujućeg, susreta “zečice” moraju pobjednički apsolvirati sutrašnji u Metkoviću gdje će aktualne prvakinje Hrvatske stići u kompletnom sastavu. Sve su, dakle, igračice prizdravile i stručni će stožer imati slatke brige koga uvodno staviti i potom rasporediti minutažu. Među oporavljenicama je i Violeta Baban koja je najavila taj susret pretposljednjeg kola:

- Za kraj smo dobili jedno od neugodnijih gostovanja, primarno što se u Metkoviću podignu tenzije iznad uobičajenih i prosječnih, a ne stoga što nam Neretva kvalitetom može parirati. Mislim da će upravo to drugo prevagnuti u tome susretu te da ćemo s tri boda više dočekati Split u zadnjem kolu. I s više od 200 danih pogodaka jer ćemo sigurno neretvanskoj vratarki ubaciti više od dvije lopte u mrežu, a da istodobno naša neće morati posezati za njom. Želimo pravom predstavom podignuti samopouzdanje te potom dokazati da smo i nadalje najbolja ekipa u državi - optimistično je kapetanica Osijeka najavila sutrašnji susret 17. kola. D. Lekšan

Parovi 17. kola

Neretva (Metković) - Osijek, Viktorija (Slavonski Brod) - Rijeka, Trnava (Goričan) - Marjan (Split), Katarina Zrinski (Čakovec) - Agram (Zagreb) i Split - Pregrada.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike