Sport
PANONSKA UTRKA

Kreativni nered i devedesete sljedeće subote u Osijeku
Objavljeno 11. svibnja, 2018.
Program kod Bastiona počinje u 16 sati, a nakon utrka kreće gastronomski i zabavni dio Panonske utrke

Osijek je grad sporta, rekreacije i kreativnosti, a 19. svibnja hrvatski hip-hoper i raper Marko Lasić - Nered i njegova ekipa u grad donose novu dozu sportsko-kreativnog nereda.

Osijek će sljedeće subote biti domaćin prvog izdanja Panonske utrke u kojoj je naglasak na sportu i rekreaciji, ali organizator je najavio i bogat gastronomski te glazbeni program u kojem su tema - devedesete. Tako će gosti, ali i sudionici utrke, osim Nereda, biti i Ivana Banfić, devedesetih poznata kao I Bee, koja se proslavila hitom “Šumica”, te poznati hrvatski plesač Tomislav Tržan...

Cijeli skup održava se u Tvrđi kod Bastiona, gdje će biti start i cilj Panonske utrke na 3000 metara za rekreativce. Organizira se i utrka za najmlađe (3-10 godina), a dionica dječje utrke je 200 metara. U sklopu Panonske utrke je i 10. izdanje poznatog osječkog “Cenera”, koji tradicionalno organiziraju vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Osijek i SRK Žuti šešir. To je utrka od deset kilometara, start i cilj su također kod Bastiona, a pred trkačima je obilazak preko oba mosta, trčanje do Zoo vrta i tako u dva kruga.

Prijave za utrku su besplatne, a svaki sudionik koji prođe kroz cilj bit će nagrađen poklon-paketom sponzora.

U povodu Panonske utrke organizatori i pokrovitelji izišli su pred novinare i predstavili prvo izdanje sportsko-zabavne manifestacije, za koju Marko Lasić Nered kaže: “Ovo je prvo, ali ne i posljednje izdanje.”

- Ideja je dobra, sve više ljudi bavi se rekreativnim trčanjem, a u Osijeku smo našli idealnog partnera za ovo prvo izdanje utrke. Naša želja i cilj su da Panonska utrka preraste u tradiciju - najavio je Marko Lasić Nered.

Rekreativac Dario Majetić kao predsjednik Udruge Žuti šešir i organizator Osječkog vatrogasnog cenera zadovoljan je što se “Cener” našao u sinergiji s Panonskom utrkom.

- 'Cener' će svoje deseto izdanje proslaviti na velikom sportsko-zabavnom skupu i zadovoljstvo nam je što smo našli zajednički jezik s Lasićem i ljudima iz Panonske utrke.

U ime pokrovitelja, Grada Osijeka, govorila je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, kojoj je iznimno drago što Nered svoj “kreativni nered” pravi baš u Osijeku.

- Osijek je grad sporta i sjajnih kreativaca, tako da smo bez puno razmišljanja prihvatili pokroviteljstvo ovog zanimljivog događaja. Proljeća u Osijeku postaju sve zanimljivija, a sjajna je stvar što ćemo se kroz ovaj spoj sporta i zabave vratiti u vrijeme dancea i devedesetih - dodala je Gamoš.

Sljedeće subote zabava kod Bastiona počinje već u 16 sati, nakon sat vremena startaju dječje utrke (17), u 17.30 sa starta kreću sudionici Osječkog cenera, a Panonska utrka starta u 19 sati. Nakon što trkači odrade svoj dio posla, od 20.30 sati kreće uživanje u “iću, piću i pjesmi”.

Ivana LIOVIĆ

Proljeća u Osijeku postaju sve zanimljivija, a zaljubljenici u trčanje imaju sve veći broj utrka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike