Novosti
AUDIJENCIJA U VATIKANU

Anušić: Susret s Papom pamtit ću cijeli život
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Susret sa Svetim Ocem pamtit ću cijeli život, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić nakon što je ovoga tjedna posjetio Vatikan i bio nazočan audijenciji kod Pape Franje.

Kako je priopćeno iz ureda župana, tom je prilikom Svetom Ocu darovao križ u zlatovezu, tradicionalnoj izvornoj slavonskoj tehnici ručnog rada zlatnim koncem.

- Susret sa Svetim Ocem za mene kao vjernika poseban je doživljaj, jedan od najuzvišenijih trenutaka u životu. Osjećaj koji me prožimao dok sam se rukovao s Papom Franjom i razgovor s njim, ispunili su me vjerom i snagom te se osjećam spremnije za sve izazove koji su preda mnom. Znam koliko Slavonci i Baranjci vole papu Franju, a to sam mu i prenio. On je uzvratio kako će moliti za povratak mladih i osnaživanje vjere za bolju budućnost hrvatske domovine, posebice naše Slavonije i Baranje koja je suočena s teškim izazovima ekonomskih migracija. Poželio nam je mnogo snage i vjere kako bi poteškoće koje su pred nama uspješno prebrodili vjerom u Boga i nas same - rekao je Anušić pun dojmova nakon audijencije.

Papa Franjo često u svojim govorima ističe važnost dijaloga, jer, kako kaže, komunikacija gradi mostove i obogaćuje društvo, podsjeća Anušić, napominjući kako nam upravo to treba.

- U društvu u kojem su politički standardi toliko pali gubimo osjećaj za izgradnju društva, suživot, a on se gradi na dijalogu. Njegovo viđenje politike upravo je ono što želim postići u Osječko-baranjskoj županiji, a to je da politika bude na usluzi onima koji su je birali, da se brine za najslabije, gladne, beskućnike, stare i nemoćne, kao i za djecu, a to možemo ostvariti jedino oporavkom našeg gospodarstva - naglašava Anušić.

Nakon susreta sa Svetim Ocem, župan se sastao i s veleposlanikom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevenom Pelicarićem te je gostovao na Radio Vatikanu u emisiji patera Ivice Hadaša. I.M.

MOLITVA NA GROBU IVANA PAVLA II.

U kapelici Bazilike sv. Petra u Vatikanu Anušić se pomolio na grobu sv. pape Ivana Pavla II., koji je posjetio Osijek i Đakovo, jer je, kazao je župan, toliko napravio za Hrvatsku. “Zadužio nas je svojom brigom i ljubavlju prema hrvatskom narodu u trenutcima kad nam je bilo najteže” zaključio je.

Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku