Osijek
STJEPAN ČURAJ:

Mijenjati zakon o drogama
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Saborski zastupnik HNS-a – liberalnih demokrata Stjepan Čuraj, jučer je na konferenciji za novinare upozorio na veliku opasnost dostupnosti sintetske ulične droge u slobodnoj prodaji. Povod konferenciji je bio nedavni događaj kada je krajem travnja u KBC-u Osijek u samo tri dana šest maloljetnika zaprimljeno zbog sumnje u konzumiranje “osvježivača zraka” koji se nalazi u slobodnoj prodaji, a u sebi sadrži sintetičku drogu, derivat THC-a, vrlo snažan i za život opasan.

Čuraj je rekao kako su tzv. “osvježivači” i “soli za kupanje”, koji sadrže štetne tvari, maloljetnicima lako dostupni u slobodnoj prodaji u specijaliziranim prodavaonicama, ali i putem internet-prodaje.

- Svatko od nas mora napraviti sve što može da spriječi ovakve pojave u društvu - naglasio je Čuraj i dodao kako će uputiti inicijativu nadležnim ministarstvima i predložiti izmjenu relevantnih zakona, prije svega Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a posebno Popis droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Popis bi trebalo ažurirati mjesečno te napraviti aplikaciju putem koje bi građani mogli prijaviti potencijalno ilegalnu supstancu, ili neispravnu deklaraciju nadležnom tijelu.

J.N.

Možda ste propustili...

HEDONISTIČKI VIKEND U OSIJEKU

Danas i sutra održava se peti WineOS

OSJEČKA KARDIOLOGIJA NA PUTU K VRHU

Makarović: Želimo bit uz bok KBC-u Zagreb

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

LOV NA KRIVOTVORENE KVALIFIKACIJE

Od nekih fakulteta škole već zatražile provjeru diploma

oglas