Sport
NENAD BJELICA DOBIO OTKAZ U LECHU

Tri poraza u doigravanju bila su previše za vodstvo kluba
Objavljeno 10. svibnja, 2018.
Osječkom treneru presudio poraz u srijedu od Jagiellonije

Domaći poraz u srijedu od Jagiellonije (2:0) presudio je Nenadu Bjelici koji je smijenjen s klupe poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana. Lech je u posljednjih pet utakmica doigravanja za prvaka Poljske upisao pobjedu, remi i tri poraza te je pao na treće mjesto tablice, pa su u klubu odlučili uručiti otkaz Osječaninu.

Bjelica je na klupu Lecha zasjeo u kolovozu 2016. godine, ove sezone dobro je gurao u nacionalnom prvenstvu, ali od početka doigravanja za prvaka Poljske stvari ne idu prema željama. Samo jedna pobjeda i treće mjesto na tablici daleko su od ambicija Lecha, pa se u četvrtak sastalo vodstvo kluba i odluka je bila - smjena trenera.

- Ne vidim razloga zašto ne bismo ostali na prvom mjestu do kraja sezone - rekao je Bjelica nakon završetka osnovnog dijela nogometnog prvenstva Poljske. No u doigravanju ne samo da nije uspio zadržati klub na čelu poretka nego nije uspio ni sebe zadržati na klupi Lecha.

Iako su hrvatski nogometni treneri većim dijelom ove sezone bili “hit” u Poljskoj, naime za prvo mjesto u Ekstraklasi borili su se Bjelica i Romeo Jozak, danas više ni jedan ne vodi klub. Ranije je Legija s klupe smijenila Jozaka, a u četvrtak je to napravio Lech s Bjelicom. I. Liović