Sport
SARA BARBARIĆ

Slavoniju osvojila, slijedi pohod na turnire po cijeloj državi
Objavljeno 11. svibnja, 2018.

Tek joj je 12 godina, a Sara Barbarić je na posebnoj polici u stanu već naslagala 22 pokala osvojena na teniskim terenima. Osvajala ih je po cijeloj Slavoniji i Baranji, od Vinkovaca preko Đakova i Osijeka, do Valpova, Virovitice, Požege, Slavonskog Broda... Pokala, medalja i priznanja možda bi bilo i više, ali je lani zbog ozljede preskočila dosta turnira. No, ta 12-godišnja osječka tenisačica, članica Slavonija - Žita, u 2018. je krenula u velikom stilu. Dolaskom proljeća za mlađe teniske kategorije kreće serija turnira, a Sara od početka travnja niže uglavnom uspjehe. Na regionalnom Mastersu u Đakovu za uzrast do 12 godina igrala je finale u singlu i parovima, tu je ostala bez naslova pobjednice, ali je to postala na sljedećem turniru, onom u Valpovu. Zatim je bila i pobjednica OP Osijeka do 12 na terenima Perivoja kralja Tomislava.

- Ove joj godine doista ide odlično, sad u planu imamo još nekoliko turnira u Slavoniji, a onda krećemo prema Zagrebu, vjerojatno i prema Dalmaciji - kaže Sarina majka Jasenka Barbarić.

No, kreće se i na razinu više. Učenica petog razreda OŠ Vijenac igrat će turnire za tenisačice do 14 godina, na kojima se već okušala. I osvojila dva naslova pobjednice.

- Te “četrnaestice” su sljedeći izazov, ali sve radimo u dogovoru s njezinim trenerom Vlatkom Škorakom - dodaje majka Jasenka.

Trener je Vlatko, ali onaj koji “dirigira” tempom i načinom treninga je osječki teniski trener Marko Lenardić, koji se trenutačno nalazi u Kataru. No, uz mogućnosti današnje tehnologije Marku nije teško i iz dalekog Katara pratiti što i kako njegova učenica radi u Osijeku, tako da se može reći kako su joj treneri tandem Lenardić/Škorak.

Sara je trenutčno 14. igračica na rang-listi HTS-a do 12 godina, no od 1. lipnja će napredovati. Na turneji po Slavoniji je skupila nešto bodova, pa slijedi skok na ljestvici najboljih u državi koja se tradicionalno objavljuje početkom mjeseca. I. Liović

Najčitanije iz rubrike