Tehno
MOBITELI I TABLETI

Predstavljen elegantni LG G7 ThinQ
Objavljeno 11. svibnja, 2018.

Slijedeći estetiku dizajna serije G, obrub od poliranog metala pridonosi elegantnom izgledu uređaja, koji je sprijeda i straga upotpunjen staklom Gorilla Glass 5 za poboljšanu trajnost. Osim standarda IP68 za otpornost na vodu i prašinu, LG G7 ThinQ može zadovoljiti testove MIL-STD 810G koje je osmislila vojska SAD-a za procjenu performansi opreme u zahtjevnim uvjetima.

Nadograđena i još inteligentnija kamera LG G7 ThinQ ima prednju kameru od 8 MP, dok su straga leće od 16 MP u standardnoj i super širokokutnoj varijanti za fotografije veće razlučivosti i s više detalja. Prepoznatljiva LG-jeva širokokutna kamera sada snima još ljepše krajolike s manje izobličenja na rubovima, a selfiji su jasniji i izgledaju prirodnije u usporedbi s prethodnim LG-jevim telefonima.

LG je dodatno poboljšao značajke umjetne inteligencije kod kamere koje su prvi put primijenjene kod modela LG V30S ThinQ. AI CAM sada nudi 19 načina snimanja, odnosno 11 više, za još više inteligentniju optimizaciju snimki. Korisnici mogu dodatno poboljšati svoje fotografije odabirom između tri alternativne opcije efekta u slučaju da im ne odgovara onaj koji je preporučio AI CAM.

Kao novost u seriji G, način rada Portrait generira fotografije nalik profesionalnima s pozadinama izvan fokusa. Ovaj bokeh efekt može se generirati pomoću standardnog ili Super Wide Angle objektiva što zaljubljenicima u fotografiju daje još više kreativnih opcija.

LG G7 ThinQ bit će jedan od prvih uređaja s novim značajkama Google Lens. Google Lens predstavlja novi način pretraživanja koji koristi najnovija otkrića umjetne inteligencije i računalne vizualne tehnologije. Ove značajke dostupne su u Google Assistantu i Google Photos te mogu pružiti više informacija prilikom prepoznavanja teksta, ali i o različitim objektima kao što su krajolici, biljke, životinje, knjige. Pretraživanje web-stranica, dodavanje posjetnica kontaktima, događaja u kalendar, ili pregledavanje jelovnika – sve je to moguće korištenjem značajki Google Lens. Više detalja o tome bit će otkriveno na konferenciji Google I/O.

Vjerojatno prva stvar koju će korisnici primijetiti na uređaju LG G7 ThinQ je novi 6,1-inčni QHD+ (3120 x 1440) FullVision zaslon s omjerom stranica 19,5: 9, ali i donji dio okvira koji je gotovo 50 % tanji nego kod prethodnika LG G6. Zahvaljujući novoj LG-evoj LCD tehnologiji Super Bright Display, sadržaj na zaslonu telefona LG G7 ThinQ bit će lako vidljiv i pri jakoj sunčevoj svjetlosti. M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike