Regija
REGIONALNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Promovirali poduzetnička znanja srednjoškolaca
Objavljeno 9. svibnja, 2018.

VUKOVAR

Ekonomska škola Vukovar organizirala je šesti Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki na kojem su učenici smjera ekonomist i komercijalist pokazali stečeno znanje, vještine, odgovornost i samostalnost izvršavanja poslova i radnih zadatka koje su stekli kroz strukovno obrazovanje. Na sajmu su, osim Vukovaraca, sudjelovali i učenici Ekonomskih škola iz Osijeka, Dalja, Valpova, Našica i Vinkovaca. Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole, naglasila je kako se održavanjem sajma u središtu grada žele što više približiti javnosti te promovirati ono što učenici rade kroz četiri godine srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

- Vježbenička tvrtka i strukovne vježbe obvezan je predmet koji učenici ekonomisti i komercijalisti imaju u trećoj i četvrtoj godini. U trećoj godini uče kako osnovati tvrtku, a u četvrtoj prolaze poslovanje tvrtke, kako bi stekli sva potrebna znanja i na tržište rada izišli spremni. Cilj je potaknuti poduzetništvo u njima te da tijekom zapošljavanja i rada iskoriste potencijal koji su dobili u školi”, rekla je ravnateljica.

Monika Markota, profesorica u Srednjoj školi Valpovo, pojasnila je kako je na prezentaciji dva projekta radilo 22 učenika te škole.

- Oni to vole, jer to nije teoretski tip nastave, nego mogu iskazati svoju kreativnost i pokazati što su naučili tijekom školovanja. Imam dobre povratne informacije bivših učenika koji se često sjete što su radili u školi te im je to pomoglo pri zapošljavanju - navela je Markota.

Održavanje sajma podržale su i gradske vlasti, a Marijana Grubišić, pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, naglasila je kako je riječ o hvalevrijednoj akciji koja radom na konkretnim zadacima priprema srednjoškolce za ono što ih očekuje u realnom sektoru.D.Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana