Osijek
PREDSTOJEĆEG VIKENDA NA PAMPASU

Osijek Drone Expo – prvi sajam dronova
Objavljeno 9. svibnja, 2018.

Osijek Drone Expo – prvi hrvatski sajam dronova – održat će se 12. i 13. svibnja na prostoru Osječkog sajma na Pampasu, a sadržaj su jučer na konferenciji najavili Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka dr. sc. Željko Požega te Ivan Vidaković i Vedran Kralj uime stručnih voditelja ovog sajma dronova – tvrtki Trotoar i Hexaworx.

Taj je “četverac” pozvao građane na sajam pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, u suorganizaciji TZ Osijek, ZTK-a Osijek i ZTK-a Osječko-baranjske županije, a uz potporu Hrvatske udruga bespilotnih sustava, Drone Racing Team Croatia i Laus Deo d.o.o.

Osječane očekuje ludi vikend i atraktivan događaj koji se ne smije propustiti, a sajam će grad na Dravi još čvršće pozicionirati na mapi predvodnika novih tehnologija u Hrvatskoj. Naime, kada je moderna tehnologija u pitanju, upravo je Osijek jedan od predvodnika popularizacije dronova u Hrvatskoj. Sajam će, najavljuju organizatori, ponuditi izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za djecu i sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Dron race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje, zabavu...

Prvog dana manifestacije, 12. svibnja, predstavit će se proizvođači, zastupnici proizvođača dronova, tvrtke koje koriste dronove. Planirani su paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, predstavit će se nove tehnologije i način korištenja (industrija, poljoprivreda, snimanje iz zraka, monitoring, 3d maping, krizne situacije...), poslovne mogućnosti, problematika, regulative, zakonodavstvo, pravila..., edukativne radionice za sve koji žele doznati kako sklopiti vlastiti dron (dijelovi, sastavljanje, programiranje, printanje rezervnih djelova na 3d printeru itd.), nagradne igre za djecu (nagrade su pravi dronovi), simulatori letenja race dronova (na nekoliko postavljenih kompjutora), zabava, druženje uz DJ-eve i inovativnu i bogatu gastroponudu.

Subota je rezervirana i za trening i kvalifikacije za utrku, najzanimljiviji dio nedjeljnog sajamskog dana. Naime, u nedjelju je utrka Dron race kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi za utrke dronova. Sudionici će upravljati dronovima s FPV (first person view) naočalama. Pobjednike očekuje bogat nagradni fond, a i drugi dan sajma dronova završit će druženjem i zabavom uz DJ-eve.

Program utrke „Croatian Drone Cup - RACE #1 – Osijek“ u subotu kreće od 10 sati, a u nedjelju se također u 10 sati nastavljaju kvalifikacijske trke pred finalne utrke.

Darko PEJIĆ

Osječane očekuje ludi vikend i atraktivan događaj koji se ne smije propustiti

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike