Dome slatki dome
SONAX XTREME SPRAY+SEAL & WASH+SEAL

Fantastičan duo za detaljno pranje i zaštitu
Objavljeno 10. svibnja, 2018.

Lijepo, sunčano i toplo vrijeme kojim nas je podarila priroda posljednjih tjedana idealno je za detaljno pranje i zaštitu automobila. No, kako to uvijek biva, u nedostatku vremena malo je onih će se odvažiti za potpuno, opsežno i detaljno pranje i zaštitu automobila. Ako ulazite u tu kategoriju onih kojih nemaju vremena ili ste možda ipak lijeni za takav posao, Sonax, kao lider u proizvodnji autokozmetike, osmislio je i na tržište lansirao dva svoja proizvoda koja će vam pranje i nanošenje zaštite na automobilu učiniti perolakim, možemo reći i zabavnim. Iako zvuči kao TV reklama, Sonax Xtreme Spray+Seal i Wash+Seal zaista su takvi proizvodi.

Operi i zaštiti

Dakle, o čemu je riječ. Riječ je o proizvodima koji uz minimalni trud pružaju maksimalne rezultate. U učinkovitost Sonax proizvoda, a posebice onih iz Sonax Xtreme serije, već smo se uvjerili, stoga smo visoka očekivanja postavili i pred Sonax Xtreme Spray+Seal i Wash+Seal. Prvo smo se u koštac uhvatili sa Sonax Xtreme Wash+Seal. Kako mu i samo ime govori, riječ je o proizvodu kojim ćemo oprati našeg limenog ljubimca, ali i u istoj radnji nanijeti zaštitu. Nakon što smo s pomoću mlaza vode uklonili svu vidljivu nečistoću s vozila, slijedi pranje s pomoću Sonax Xtreme Wash+Seal. U kantu s 10 litara vode dovoljno je uliti samo pola mjerice šampona. Mjerica je praktički smještena s donje strane, dok je i otvaranje boce također izvedeno praktički bez čepa, a doziranje lako s pomoću integriranog lijevka. Kako je riječ o visokoučinkovitom sredstvu, dovoljna je ovako mala količina, a pri korištenju Sonax Xtreme Wash+Seal možete se držati one devize kako je malo zapravo puno. Sredstvo učinkovito uklanja svu nečistoću s vozila, čak i onu tešku, poput kukaca kojih će sada biti zasigurno puno na vjetrobranu i prednjem djelu automobila. Nakon pranja, za što nam je poslužila odlična Sonax Microfibre Wash Glove (rukavica za pranje vozila), auto smo isprali mlazom vode. Već nakon ispiranja vozila nastupa prvi wow efekt. Naime, efekt tek navoštenog i zaštićenog vozila, odnosno pucanja vode i formiranja malih kapljica i njezina otjecanja s površina automobila odmah je vidljiv. Osim toga, ovaj šampon podiže sjaj i produbljuje boju na automobilu čineći ga poput novog. Šampon je idealan za brzu zaštitu u međuvremenu, a svako sljedeće pranje i čišćenje bit će olakšano. U ovom koraku, ako imate, primijenite i visokotlačni perač koji će postupak učiniti još lakšim, a čišćenje efikasnijim.

Isperi

Nakon pranja, dok je vozilo još mokro, na njega nanosimo Sonax Xtreme Spray+Seal. Sonax Xtreme Spray&Seal predstavlja novu generaciju brzih spray sealanta koji omogućuju zaštitu površine za, doslovce, nekoliko sekundi. Naime, Spray&Seal koristi se kada je vozilo još uvijek mokro, nanosi se na površinu uz lagano prskanje te se površina ispere što prije kako ne bi došlo do sušenja – i to je to, vozilo je zaštićeno te površine imaju hidrofoban efekt, a osim vode s vozila će bježati i ostala prljavština. Osim zaštite, Sonax Xtreme Spray+Seal pružit će i visoki sjaj te poslužiti kada želimo produžiti trajnost trenutačne zaštite na vozilu. Nakon ispiranja vozilo je potrebno osušiti, a za tu radnju također su nam poslužili vrhunski Sonax ručnici od mikrofibre. Sonax Xtreme Spray+Seal i Wash+Seal od sada su neizostavni dio našeg “arsenala” za održavanja limenog ljubimca, a nakon što ih isprobate, uvjereni smo da će postati i vaši neizostavni proizvodi. M. Režić

Možda ste propustili...

IZLOŽBA UDRUGA ZA UZGOJ MALIH ŽIVOTINJA

Belgijski orijaš je najljepši kunić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana