Osijek
ODLIČNO POSJEĆEN SAJAM ANTIKVITETA

Vukašinović: Planiramo aukciju starih predmeta antikvara
Objavljeno 5. svibnja, 2018.

Činjenica da je svih 140 štandova bilo popunjeno na Sajmu antikviteta te da su se na Trg Svetog Trojstva uputili ne samo brojni Osječani, nego i građani iz okolice, ali i drugih dijelova Hrvatske, samo pokazuje koliko ova manifestacija iz mjeseca u mjesec dobiva na važnosti.

Izlagači starinskih predmeta, nakita, videokaseta i gramofonskih ploča, slika, ali i vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode razne slastice, pripravke, sirupe, ili pak suhomesnate proizvode, i ove su subote zadovoljno trljali ruke, jer je posjećenost bila velika. S druge strane, posjetitelji nisu štedjeli izdvojiti novac za predmet kojeg već dugo traže, odnosno onaj kojeg su ciljano došli kupiti.

- Ranije sam se dogovorila sa prodavačem da mi donese kristal koji ima u ponudi i oduševila me vaza koju sam odmah kupila. Volim starinske stvari i to ne samo od kristala, a iako je cijena katkad i nešto viša, nije mi teško izdvojiti novac, jer je riječ o vrijednim predmetima – ispričala je posjetiteljica iz Višnjevca.

Zadovoljan je bio i Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, organizatora Sajma antikviteta koji je istaknuo zadovoljstvo vidjevši da brojni posjetitelji daju podršku izlagačima i malom poduzetništvu. Bit je, kaže on, da kroz prodaju izlagači stvaraju egzistenciju za sebe i obitelj, a lijepo je i vidjeti da su se neki Osječani upravo na Sajmu sreli nakon mnogo godina. Ovo je fenomenalna atmosfera – poručio je Vukašinović, najavljujući u budućnosti virtualni Sajam antikviteta gdje će izlagači postavljati svoje predmete, komunicirati kroz forum, ali i spojiti se s potencijalnim kupcima. Ono što je izgledno jest to da će već sljedećeg mjeseca ondje biti izložen starinski tramvaj Turističke zajednice grada Osijeka, a gdje će se održavati aukcije najvrednijih djela izlagača. Vukašinović planira da će u priču uključiti i Muzej Slavonije te potvrditi autentičnost i vrijednost starih predmeta. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike