Regija
U DRENOVCIMA

29. Pjesnički susreti
Objavljeno 5. svibnja, 2018.

DRENOVCI

U četvrtak navečer realizirana je prva u nizu manifestacija 29. Pjesnički susreti Drenovci 2018., koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci.

Pod motom poezija ravnice nazočne su u dvorani općinske narodne knjižnice u Drenovcima pozdravili Goran Pavlović, izvršni organizator susreta i Pero Trtolja, predsjednik Udruge Sv. Mihovil Drenovci u nazočnosti načelnika Općine Drenovci Jakše Šestića i predsjednika Duhovnog hrašća Andrije Matića te brojnih ljubitelja pisane riječi.

U ime Društva hrvatkih književnika (DHK) predsjednik Đuro Vidmarović izrazio je zadovoljstvo što je čuo uvijek omiljene stihove pučkih pjesnika, tog nepresušnog izvora i dao je podršku njihovom stvaralaštvu. Uz njega su iz DHK bili Božica Brkan, Siniša Matasović i Dijana Burazer koji su kazivali svoje stihove.

Svoje pjesme kazivale su i spisateljice domoljubne poezije “Pjesmom protiv zaborava” Tanja Belobrajdić, Evica Kraljić i Larisa Jončev-Stojanović, te članovi Udruge Sv. Mihovil Drenovci. Krešimir Tkalac, predsjednik Hrvatskog kulturno-umjetničkog prosvjetnog društva “Stanislav Preprek” iz Novog Sada upoznao je nazočne sa djelovanjem i radom Društva u Novom Sadu. Književnici su imali susrete s učenicima osnovnih škola i u gradskim knjižnicama u Vukovaru i Vinkovcima. U subotu je niz manifestacija od kojih izdvajamo središnje književno sijelo u Domu kulture. S.Bogutovac

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike