Regija
U DRENOVCIMA

29. Pjesnički susreti
Objavljeno 5. svibnja, 2018.

DRENOVCI

U četvrtak navečer realizirana je prva u nizu manifestacija 29. Pjesnički susreti Drenovci 2018., koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci.

Pod motom poezija ravnice nazočne su u dvorani općinske narodne knjižnice u Drenovcima pozdravili Goran Pavlović, izvršni organizator susreta i Pero Trtolja, predsjednik Udruge Sv. Mihovil Drenovci u nazočnosti načelnika Općine Drenovci Jakše Šestića i predsjednika Duhovnog hrašća Andrije Matića te brojnih ljubitelja pisane riječi.

U ime Društva hrvatkih književnika (DHK) predsjednik Đuro Vidmarović izrazio je zadovoljstvo što je čuo uvijek omiljene stihove pučkih pjesnika, tog nepresušnog izvora i dao je podršku njihovom stvaralaštvu. Uz njega su iz DHK bili Božica Brkan, Siniša Matasović i Dijana Burazer koji su kazivali svoje stihove.

Svoje pjesme kazivale su i spisateljice domoljubne poezije “Pjesmom protiv zaborava” Tanja Belobrajdić, Evica Kraljić i Larisa Jončev-Stojanović, te članovi Udruge Sv. Mihovil Drenovci. Krešimir Tkalac, predsjednik Hrvatskog kulturno-umjetničkog prosvjetnog društva “Stanislav Preprek” iz Novog Sada upoznao je nazočne sa djelovanjem i radom Društva u Novom Sadu. Književnici su imali susrete s učenicima osnovnih škola i u gradskim knjižnicama u Vukovaru i Vinkovcima. U subotu je niz manifestacija od kojih izdvajamo središnje književno sijelo u Domu kulture. S.Bogutovac

Možda ste propustili...

IDU U PRIVLAČENJE GOSPODARSKIH SUBJEKATA

Bivši “utvaj” zvan Svinjarevo bit će industrijska zona

GRADONAČELNIK VALPOVA POKRENUO MJESEČNIK

Šutalu novine više nisu samo bacanje novca?

NAKON PRVE GRADSKE TRANŠE IZ OŽUJKA

Ide drugi paket mjera pomoći gospodarstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

2

POVUČENA ODLUKA O ZADUŽENJU

Dva vijećnika HDZ-a
priklonila su se oporbi

3

DONACIJSKA AKCIJA POČINJE KONCERTOM TAMBURAŠKIH SASTAVA

Petrovići će imati novu kuću