Tehno
VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA

U trenutku promocije 93 % diplomanata je zaposleno
Objavljeno 4. svibnja, 2018.

U anketi provedenoj među studentima koji su završili preddiplomski studij, pokazalo se da je 93 posto studenata zaposleno u trenutku promocije. Visoka razina zadovoljstva studijem, kao i činjenica da je većina studenata u trenutku promocije već zaposlena, potvrđuje relevantnost i kvalitetu znanja stečenih tijekom preddiplomskog studija. Više od 80 posto studenata naglašava kako su se novac i trud uloženi u studij isplatili.

”Razvoj društvene zajednice ovisi o njezinim članovima. U prethodna krizna vremena pokazalo se da su društva s većom obrazovnom strukturom lakše i brže prolazila kroz krizu. Ujedno takva društva jednostavnije pronalaze put za napredak i razvoj. Stoga je ovaj dan važan sve promovirane studente kao pojedince, jer su na svom životnom putu pokazali da znaju završavati pojedine životne faze, kao što je bila ova školovanja na visokom učilištu, a isto tako je važan i za zajednicu, jer je dobila obrazovane mlade ljude koji su pokazali da znaju, hoće i mogu”, naglasio je doc.dr.sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnološke i znanstvene aktivnosti u Ericssonu Nikola Tesla i član Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra.

U ovoj je generaciji diplomirao i prvi student diplomskog studija digitalnog marketinga, Srečko Zajec. O svojim iskustvima i dojmovima na studiju, Zajec kaže: “Budući da moje dosadašnje obrazovanje uključuje i pohađanje državnih studija, u stanju sam objektivnije procijeniti kvalitetu, odnosno napraviti usporedbu između fakulteta. Ono što odlikuje Algebrin diplomski studij digitalnog marketinga jest značajna diversifikacija u odnosu na klasične studije sličnog usmjerenja. Program koji se dobrim dijelom temelji na podatkovnoj znanosti definitivno prati korak s vremenom i uvodi studente u svijet odlučivanja koji se temelji na egzaktnim podacima”. M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike