Sport
POGLED NA LJETO

Alen Petrović: Znamo točno što nam treba
Objavljeno 3. svibnja, 2018.
Na glasine i špekulacije ne reagiramo, odgovorio je sportski direktor Osijeka na navodni novi interes Dinama za Grezdu

Završnica sezone za nogometaše Osijeka bit će hladovina. Čvrsto su četvrti, bez mogućnosti napretka prema gore, pa se zbog toga već sada više gleda prema novoj sezoni.

Istina, pred bijelo-plavima još su četiri utakmice do zaključenja tekućeg prvenstva, od kojih će u tri biti gosti, a jedini pravi imperativ u tim susretima jest odigrati što bolje i sezonu zaključiti u optimističnom ozračju.

- Prošle godine završili smo četvrti i bili smo u dobrom raspoloženju, a ove godine to nije slučaj. Ne bi trebalo biti tako. Željeli smo učiniti korak naprijed u plasmanu, ali nismo uspjeli. No, glavni smo cilj ostvarili. Opet ćemo imati europsko ljeto u Gradskom vrtu, a vjerujem kako ćemo sljedeće sezone biti jači i kvalitetniji - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

Odbacuje Petrović tezu kako će posljednja četiri kola biti obična šetnja.

- Momčad ima obvezu odraditi ta preostala četiri susreta s punim angažmanom i predanošću - kaže prvi čovjek sportske logistike u Gradskom vrtu.

Bit će prometno

Koliko god ne željeli u osječkom prvoligašu pričati o tome, već se naveliko počelo špekulirati o ljetnom prijelaznom roku.

- Još nije vrijeme za konkretne razgovore o tome. Prvenstvo još traje, a kada sve bude gotovo, onda ćemo krenuti u akciju. Prvo treba obaviti razgovore s predsjednikom kluba Ivanom Meštrovićem, utvrditi rezultatske ambicije i budžet za novu sezonu i tek tada znat ćemo na kakvu ćemo klasu igrača moći ciljati tijekom ljeta - ponovio je Petrović.

Dosta je otvorenih pitanja u vezi s igračkim kadrom. Moguć je i određeni broj odlazaka, a iz Maksimira su opet počeli “cimati” što se tiče Erosa Grezde.

- Znate naš stav o tom pitanju. Na glasine i špekulacije nećemo reagirati - poručuje Petrović.

No, sasvim je jasno kako će ljeto u osječkom prvoligašu biti prometno. Ova je sezona jasno pokazala ljudima iz kluba što nedostaje u momčadi za ozbiljniju utrku s Dinamom, Rijekom i Hajdukom.

- Znamo što nam treba i učinit ćemo sve kako bismo sljedeću sezonu dočekali s jačom momčadi. U ovom trenutku mogu samo potvrditi kako će biti prometno u oba smjera tijekom ljeta. Izlazni transferi i dalje nam nisu prioritet, ali nećemo im posve zatvoriti vrata - tvrdi Petrović.

Potencijalna pojačanja skautira se već odavno, ali trebat će oprezno birati, jer osim igračkih kvaliteta Osijeku trebaju i ljudi koji će svojim iskustvom i stavom olakšati transformaciju bijelo-plavih u momčad s pobjedničkim karakterom, što je ove sezone nerijetko bio nerješiv problem.

Puno otvorenih pitanja

Kadrovski gledano, dosta je otvorenih pitanja. Ima igrača kojima istječu ugovori (Lesjak, Petrović, Matas), koji bi mogli otići jer im je vrijeme okušati sreću u inozemstvu (Barišić, Škorić, Boban), koji bi se mogli transferirati ako dođe dobra ponuda ili postoji zanimanje za njih (Ejupi, Grezda), a neki su posuđeni (Jambor, Milović) ili su, pak, na posudbama (Vojnović, Špoljarić, Štrkalj). Treba vidjeti i kako će se ekipirati druga momčad ako bude igrala Drugu ligu, a na najboljem je putu da to učini. Prema svemu tome, posve je jasno kako će momčad Osijeka doživjeti ozbiljan redizajn.

- Svakodnevno ima upita za naše igrače, ali ako ćemo odlučiti pustiti ih, ponuda mora zadovoljiti sve zainteresirane strane. Ipak, nama je važnije nastaviti ojačavati momčad. To će nam biti glavni cilj i ovo ljeto - kaže Petrović.

Ipak, neke bi trebalo zadržati pod svaku cijenu, poput Grezde, jer se oko njega može zidati nova momčad. Ovako gledajući, za Petrovića će biti puno posla jer će opet trebati dovesti bar pet-šest novih ljudi, koji će biti dogradnja na postojeći kadar i koji će moći opravdati status - pojačanja.

- Većina igrača koje smo doveli u prethodnim dvjema godinama bila je standardna. Svjesni smo kako nam sada trebaju još kvalitetnija pojačanja. Težit ćemo pronaći igrače tog tipa - zaključuje Petrović.

Dalibor KELER

prijelazni rok

BIT ĆE PROMETNO U OBA SMJERA

GOSTOVALI U VUKOVARU

Praznik rada bijelo-plavi obilježili su - radno. Gostovali su u Vukovaru, gdje su odigrali prijateljski susret protiv županijskog drugoligaša Mitnice, koji je tom prigodom obilježio deseti rođendan. Osječani su donijeli poklone, organizirana je tombola na kojoj su nagrade bili suveniri NK Osijek. Utakmica je bila sporedna stvar, a tek uzgred, Osijek je pobijedio 15:0 (8:0). Četiri pogotka postigli su Marić i Durdov, Pervan je dodao tri, a jedan Boban, Šimunec, Bognar i Hajradinović. Trener Zoran Zekić dao je priliku svim raspoloživim snagama, a momčad je bila dopunjena s nekoliko igrača iz Škole nogometa. Bilo je to ugodno poslijepodne u Vukovaru. D.Kl.