Dome slatki dome
KOLEKCIJA SPÄNST

Organiziran ormar i dodatci
Objavljeno 3. svibnja, 2018.

Bez obzira na to imaš li aktivan stil života i želiš prilagoditi svoj dom njemu ili jednostavno želiš uživati u određenoj vrsti dodatne opreme kao što su tenisice, Ikea donosi rješenja svojom novom kolekcijom. Lansiranjem ograničene kolekcije SPÄNST, ulazi na ulice i u sport, istražujući subkulture, poput kolekcionara tenisica, skejtera ili aktivnih urbanih stilova.

Dizajnirana u suradnji s Chrisom Stampom, modnim dizajnerom i kreativnim direktorom robne marke Stampd iz L.A.-a, SPÄNST utjelovljuje što znači organizirati i prikazati omiljenu i najcjenjeniju imovinu. Bilo da je riječ o skateboardu, jakni koja bi se mogla smatrati umjetničkim djelom ili pak cipelama koje izgledaju sve bolje što ih više nosimo – ova je kolekcija način kojim možeš razotkriti svoj životni stil i pokazati ga kod kuće jednako vješto i s ponosom kao i izvan svoja četiri zida.

“Ideja u pozadini kolekcije je da se ponovno razotkrije kako mlađi, estetski potkovani, osviješteni potrošači, organiziraju svoj ormar i dodatke kod kuće”, rekao je Chris o kolekciji.

“Želim da budu ponosni na način kojim pokazuju svoju odjeću i obuću, omogućujući im da cijene svaki svoj predmet jednako kao i kada ih nose”, kaže Chris i dodaje kako mu je omogućeno da unese novu perspektivu na globalno tržište interijera. SPÄNST donosi svježinu sportskih materijala preko različitih medija - od nužne odjeće do namještaja. Inspirirajući se konkretnim, prirodnim i organskim oblicima, kolekcija uključuje proizvode za pohranu stvari, poput transparentne kutije za cipele, stalka za odjeću i ormara od metalne mreže. No, to nije sve - također uvodi nekoliko novih, možda i neočekivanijih proizvoda, poput majice kratkih rukava, kapa i majica s kapuljačama, skateboarda i košarkaškog koša.

Dio suradnje bila je i poljska slobodna dizajnerica Maja Ganszyniec. “Pokazalo se da Chris i ja imamo vrlo slične ideje za kolekciju i njezin izgled. Željeli smo poboljšati mladi urbani stil života i podržati ljude koji su aktivni. To je bila naša polazna točka. Danas biste mogli doći kući, primjerice, sa skejtanja, iz parka, drugih sportova ili joge – i onda završite s vlažnom sportskom odjećom, a pritom dijelite s nekime sićušni stan", kaže dizajnerica Maja Ganszyniec. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana