Svijet
“PALA” TONA KOKAINA

Podmornica za dilere
Objavljeno 30. travnja, 2018.

Gvatemalske snage presrele su na Tihom oceanu podmornicu s gotovo tonu kokaina vrijednog 13,5 milijuna dolara, objavile su mjesne vlasti. Na plovilu su uhićena trojica Kolumbijaca, objavilo je tužiteljstvo. Pošiljka se sastojala od 967 paketa od po jedan kilogram droge. Gvatemala je prošle godine zaplijenila 13.659 kilograma kokaina, a 2016. 12.818 kilograma.

Šverc kokaina s pomoću podmornica nije novost, koristio ju je i najpoznatiji narkoboss Pablo Escobar. Upravo njegova podmornica pronađena je početkom godine na morskom dnu u blizini Portorika. Iako su teoretičari zavjere govorili da se u njoj krilo stotine milijuna dolara, pokazalo se da to nije istina.

I meksičke su vlasti posljednjih godina pronašle nekoliko podmornica koje su dileri pretvorili u originalno prijevozno sredstvo za transport droge. Većina osoba koja je upravljala podmornicama su bivši vojnici koji su se zbog unosne zarade okrenuli kriminalu. U pravilu je riječ o minipodmornicama koje se teško uočavaju, a izgrađuju se u brodogradilištima u Kolumbiji. M.Bu./H

Možda ste propustili...

SUSRET KIM - TRUMP

Optimizam prije sastanka

DOK JE PRISEZAO OPTUŽENIK ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Austrijanke napustile parlament

SRPSKI NOVINAR TRAŽI MEĐUNARODNU ISTRAGU

Cvetković: Otele su me tri osobe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana