Novosti
OPET VRIJEĐAO U SKUPŠTINI

Šešelj: Šetat ćemo po Hrtkovcima
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Zastupnici Srpske radikalne stranke i njihov vođa Vojislav Šešelj nekažnjeno su nastavili s uvredama, psovkama i provokacijama u Skupštini Srbije, a ovaj put na njihovoj meti bila je zastupnica Nove stranke Marinika Tepić, koja je na početku sjednice upitala javnu tužiteljicu Zagorku Dolovac hoće li pokrenuti inicijativu za ukidanje SRS-a. Vulgarnim uvredama pridružili su se i drugi radikali zastupnici, piše beogradski neovisni portal Insajder.

- Šešelj predstavlja stranku koja javno negira tu presudu i spreman je djelo, nadam se ne na taj način, ponoviti. Ovo je uvjet da Zagorka Dolovac pred Ustavnim sudom inicira zabranu ove političke partije koja u svom djelovanju i dandanas potiče na progon naših sugrađana nesrpske, odnosno drukčije nacionalnosti - rekla je Marinika Tepić, nakon čega je krenuo val uvreda prvo od zastupnika, a potom i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Marinika Tepić je potom, ne bez ironije, upitala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanoviću i ministricu pravosuđa Nelu Kuburović: “Znate li je li Dolovac živa, postoji li ta žena i čime se bavi svih ovih mjeseci?”

Prema običaju, Šešelj je prostački dobacivao zastupnici i spominjao majku ustašku, no poslije je novinarima priznao da je vrijeđao zastupnicu Mariniku Tepić, ali je, tvrdi, samo odgovarao na “njezino vrijeđanje”.

- Ali ona je prva mene vrijeđala, pa tek ja nju. I njena uvreda je bila mnogo jača nego moja, jer ja stvarno mislim da nema veće uvrede nego kada kažete da je netko ratni zločinac, a nije. Sve uvrede kojima sam ja uzvratio puno su blaže - rekao je Šešešlj na konferenciji za novinare nakon najnovijeg divljanja.

Šešelj je potvrdio kako je SRS-u stiglo rješenje policije iz Srijemske Mitrovice kojim se zabranjuje javno okupljanje te stranke u Hrtkovcima, ali je osuđeni ratni zločinac ponovio da će oni, unatoč tome, pokušati održati miting u nedjelju, 6. svibnja, u 11 sati, jer drže kako nema temelja za zabranu. Njegovi će radikali, kaže, šetati po Hrtkovcima i neće izazivati nerede, a ako ih policija napadne, “naredit ću svojima neka sjednu na zemlju i nitko im neće ništa”.M.Flego

Možda ste propustili...

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati

PROJEKT DOLINA VODIKA SJEVERNI JADRAN

Od 2028. godine stizat će 5000 tona vodika

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura