Sport
TURNEJA RADOSTI U SLAVONSKOM BRODU

Dan sporta i zabave ispred dvorane Vijuš
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Veliki broj osnovnoškolaca okupio se na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih ispred dvorane Vijuš u Slavonskom Brodu.

Na početku natjecanja okupljene su pozdravili Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

- Slavonski Brod je grad sporta, puno ulažemo u sportske objekte, a dolazak Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih već je tradicija koju ćemo i nastaviti - poručio je Duspara.

Zajedničkim paljenjem plamena koji su s malim sportašima donijele hrvatske reprezentativke u kajaku i kanuu Vanesa Tot i Dunja Lipovac svečano je otvorena Turneja u Slavonskom Brodu.

A potom je krenuo sportski dio programa u kojem su se osnovnoškolci natjecali u graničaru te utrkama na 60 metara. A 60 metara najbrže su istrčali Ante Matuško (OŠ Ivan Goran Kovačić i Dora Brezić (OŠ Vladimir Nazor) u 2007. godištu te Toni Prusina (OŠ Hugo Badalić) i Lorena Šeremet (OŠ Dragutin Tadijanović) kod 2009. godišta. Turnir u graničaru je, pak, iznjedrio dvije pobjedničke ekipe: Martini Lavovi (OŠ Ivan Goran Kovačić, 2007.) i Čupavci (OŠ Ivan Goran Kovačić, 2009.). Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Ispred dvorane Vijuš događalo se još dosta toga, predstavnici policijske uprave educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu i usvajanja zdravih stilova života. Predstavnici Crvenog križa pokazivali su im tehnike oživljavanja, a hit su bili mala škola forenzike i policijska vozila te vatrogasci. Održan je i zabavni dio programa u kojem su nastupile plesačice iz akrobatskog rock and roll kluba Astra, a pokaznu vježbu izveli su sportaši iz Taekwondo kluba Alfa i kickboxing kluba Omega. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike