Sport
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Zidane: Nije gotovo, sjetite se Juventusa
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Madridski Real vrlo je blizu ulaska u svoje treće uzastopno finale Lige prvaka, a četvrto u posljednjih pet godina. Premda Cristiano Ronaldo nije postigao pogodak u gradu u kojem se dosad jako dobro osjećao (u tri prethodna susreta s Bayernom postigao je sedam pogodaka, a ukupno devet Bavarcima, nap. a.), Real je iz Münchena s Allianz Arene otišao kao pobjednik. Premda je Bayern stigao do vodstva preko Kimmicha, Marcelo lijepim udarcem s ruba šesnaesterca krajem prvog poluvremena te potom i Asensio, nakon pogreške Bayernove obrane, postigli su pogotke koji Realu jamče prednost uoči uzvrata na njegovu Santiago Bernabeu. Bayern je bio bolji suparnik, čak iako je susret počeo bez Davida Alabe, a već nakon nešto više od pola sata igre Jupp Heynckes morao je zamijeniti čak dva igrača. U 8. minuti Bayern je ostao bez Arjena Robbena, a još veći hendikep bio je u 32. minuti izlazak Jerome Boatenga.

Njegova ozljeda bedrenog mišića puno je teža, procjenjuje se kako će pauzirati između četiri i šest tjedana. Neće sigurno igrati uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka, a upitan je i nastup na Svjetskom prvenstvu, što je zabrinulo i njemačkog izbornika Koachima Löwa, koji je gledao susret blizu Manuela Neuera, najboljeg svjetskog vratara, čijem se oporavku do početka Svjetskog prvenstva Löw još nada.

I unatoč svim problemima Bayern je bio bolji suparnik pa se mnogi čude kako Real uspijeva i uz ne baš briljatnu igru dolaziti do pobjeda i biti na pragu novog finala Lige prvaka.

- Svi se pitaju kako smo mogli izgubiti 1:2. Mi jednostavno ne možemo vjerovati da je tako završilo - rekao je igrač Bayerna Thomas Müller, koji se također našao u nekoliko situacija za pogodak.

Odgovor mu je stigao nakon susreta od Luke Modrića, koji je odigrao cijeli susret, u kojem je Mateo Kovačić participirao od 83. minute, kada je ušao umjesto Casemira.

- To je njihov problem, što ne mogu vjerovati da smo mi pobijedili. Prošle smo godine odigrali odlično u polufinalu, ove godine to i nije bilo dobro, ali jedino se broje pobjede - rekao je hrvatski veznjak.

Da još ništa nije gotovo, zaključuju oba trenera, i Zinedine Zidane, trener Reala, i iskusni Jupp Heynckes, kojeg će na ljeto zamijeniti Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik prvi je put uživo gledao svoju buduću momčad otkad je objavljeno da će preuzeti bavarski ponos. Kako sada stvari stoje, jedna od zadaća bit će mu napraviti iskorak u Ligi prvaka. Posljednje finale Bayern je igrao 2013., kada je i osvojio “ušati trofej”. I tada je na klupi bio Heynckes, koji vjeruje kako se to može ponoviti već ove godine. Unatoč svim problemima.

- Imali smo dosta prigoda tijekom utakmice, a nesretno primljen pogodak prije poluvremena bio je ključni trenutak. Imali smo toliko prigoda i neobično je da nam je momčad poput Reala to i dopuštala. Nismo iskoristili naše prigode pa ćemo to poukušati u Madridu - rekao je Heynckes.

Zinedine Zidane unatoč pobjedi upozorava:

- Nije lako pobijediti u Münchenu. Zadovoljni smo, ali još nismo ostvarili naš cilj. Sjetite se samo Juventusa - rekao je Zidane, podsjetivši kako je njegova momčad zamalo prokockala 3:0 u uzvratu četvrtfinala protiv “stare dame”. K.Lacković

Bayern - Real 1:2

Strijelci: 1:0 Kimmich (28.), 1:1 Marcelo (44.), 1:2 Asensio (57.)

NAVIJAČ UKLIZAO RIBERYJU

Nakon završetka susreta dogodio se incident kada je nekoliko navijača utrčalo u teren. Jedan od njih doslovce je uklizao Francku Riberyju, zamalo mu strgnuvši dres. Ostali su hvatali selfie s Realovim igračima.

Osiguranje je brzo reagiralo i svladalo nepozvane goste.

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike