Regija
PACIJENTI ŠALJU ANONIMNE PRIJAVE

Višaticki: Ako želimo boljitak, moramo nešto i pregurati
Objavljeno 26. travnja, 2018.

POŽEGA - Dom zdravlja Požeško-slavonske županije dobio je EU projekt pod nazivom Dom zdravlja – Centar zdravlja vrijedan 5,8 milijuna kuna te sufinanciranje Požeško-slavonske županije. Projekt se provodi u dvije faze, a u tijeku su građevinski radovi na četiri lokacije na području županije u objektima Doma zdravlja. Zgrada je sagrađena 1975. godine i nije do sada obnavljana. Radovi se obavljaju čak i vikendom kako bi se posao napravio što prije te da se što manje smeta radu ordinacija.

- Nakon ovih radova na izmjeni vanjske stolarije i uređenja sanitarnih čvorova, kompletnog unutrašnjeg uređenja, naši korisnici dobit će puno bolje uvjete boravka u tim prostorima, liječničke ordinacije puno bolje uvjete rada, svi ekonomski isplativije poslovanje s znatnim uštedama energije. Očekivali smo da će pacijenti imati razumijevanja za ovo kratko vrijeme dok traju radovi. No dobili smo nekoliko anonimnih prijava u Ministarstvo zdravstva u Zagrebu, u kojima nas pacijenti optužuju da je prašnjavo, da u toaletu nema školjke, a morala je biti izvađena da bi se mogla staviti nova. Prozore smo morali izvaditi da bismo stavili nove, neke ordinacije se u potpunosti uređuju da bi bile nove – požalio se ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki, koji je pozvao i pacijente i zdravstvene djelatnike na strpljenje jer će radovi biti završeni do kraja svibnja. Radovi se ne rade u cijeloj zgradi nego u etapama po katovima tako da dio ordinacija uvijek nesmetano radi, a tamo gdje se baš izvode radovi, treba biti malo strpljiv, kazao je Višaticki.

Radovi se trenutno izvode na drugom katu Doma zdravlja u Požegi u Ulici Matije Gupca, u zgradi u Industrijskoj ulici, u Školskom dispanzeru u Vukovarskoj ulici te u Domu zdravlja u Velikoj.

- Anonimne prijave i predstavke nisu potrebne jer ako želimo boljitak, moramo nešto i pregurati, a dio zamišljenog ne može se ostvariti bez građevinskih radova, za koje smo dobili sredstva Europske unije - upozorava još jedanput ravnatelj Višaticki uz zahvalu koncesionarima i djelatnicima koji strpljivo podnose privremene okolnosti. AGM Kruna

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike