Regija
KAUFLAND PRODAJE OBJEKT

Kik odlazi iz Županje
Objavljeno 27. travnja, 2018.
Djelatnici Bose, neslužbeno doznajemo, bit će raspoređeni po drugim objektima

ŽUPANJA - Nakon Kauflanda, koji je u veljači 2011. godine zatvorio svoj maloprodajni objekt u Županji, i veliki njemački tekstilni lanac KiK odlučio je 30. lipnja staviti ključ u bravu i nakon sedam godina otići iz toga grada.

Prema raspoloživim informacijama, djelatnicama su početkom ovog tjedna uručeni poslovno uvjetovani otkazi ugovora o radu. Neugodno su iznenađeni i građani koji su bili uvjereni da je KiK u Županji uspješno poslovao i iz godine u godinu ostvarivao sve bolji promet. Napominju da je trgovina uvijek bila puna kupaca i nije im jasno zbog čega je uprava tvrtke donijela takvu odluku.

- Nedavno sam slušao o tome kako je njemački tekstilni div uspješna rastuća tvrtka koja se širi, otvara nove trgovine i zapošljava ljude, a jedino kod nas u Županji zatvaraju diskont. Isto je bilo i s Kauflandom. Tamo smo najradije kupovali, definitivno je bio broj jedan u Županji. Mještani županjske Posavine i dandanas žale za Kauflandom. U taj su se prostor uselili Bosso i KiK, a sada i oni odlaze. I Borovo je ugasilo trgovinu u Županji. Doista smo zakinuti i s pravom se često smatramo građanima drugog reda, na repu Hrvatske - razočaran je i zatečen viješću Franjo iz Županje.

Odluku o zatvaranju maloprodaje u Županji Kaufland je, podsjećamo, donio zbog gospodarskih razloga, odnosno zbog velikog pritiska konkurencije i odljeva kupaca preko granice u BiH. To je dovelo do drastičnog pada potrošnje i situacije u kojoj više nisu postojali uvjeti za daljnje ekonomično vođenje Kauflanda, pa je Županja izbrisana iz mreže podružnica. Županjci su potpisivali peticiju i slali je u sjedište Kauflanda u Njemačku, nazivali besplatni telefonski broj za kupce i molili vlasnike da još jednom preispitaju svoju odluku, ali nisu ih uspjeli pokolebati. Kaufland je zatvoren, a maloprodajni objekt u Županji iznajmljen trgovačkom lancu Boso i KiK Textilienu. Ugovor o najmu prostora korisnicima sada istječe i neće biti produžen jer Kaufland svoj objekt u Županji namjerava prodati.

Djelatnici Bose, neslužbeno doznajemo, bit će raspoređeni po drugim prodajnim objektima. Kontaktirali smo i KiK, ali do zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Često se osjećamo građanima drugog reda, na repu Hrvatske, kažu Županjci

Ricardo nije zainteresiran

Gradom kruže razne glasine, jedni kažu da objekt Kauflanda preuzima Sberbank i da će se ondje useliti Konzum, a spominje se i prijevozničko poduzeće Ricardo koje ga navodno planira pretvoriti u skladište. No Milan Vrdoljak, suvlasnik i direktor Ricarda, opovrgava glasine da su zainteresirani za taj prostor. Točnu informaciju o prodaji i novom vlasniku maloprodajnog objekta, što građane Županje itekako zanima zbog mogućnosti zapošljavanja, ali i usluga koje će nuditi, pokušali smo dobiti u centrali Kauflanda. “Potpuno razumijemo da su vam informacije o mogućim novim radnim mjestima bitne, no u ovom je trenutku još prerano govoriti o detaljima jer spomenuta prodaja u ovom trenutku još nije realizirana”, kratko su odgovorili za Glas Slavonije.

Ugovor o najmu prostora korisnicima istječe i neće biti produžen

Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike