Sport
PRIJAVA ZA NBA DRAFT IZ BARANJE

Filip Zagrajski bi u Knickse ili Spurse
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Jučer je NBA liga objavila imena koja su se prijavila za draft koji se očekuje s nestrpljenjem tijekom ljeta. Na njemu ima dobro poznatih košarkaških imena iz Europe, njih 55, dok 181 igrač stiže s američkih sveučilišta i srednjih škola. Među Europljanima ima i nekoliko igrača s ovih prostora, najpoznatiji je Slovenac Luka Dončić, a uz zvijezdu madridskog Reala o NBA sve ozbiljnije razmišlja i član zagrebačke Cedevite Džanan Musa. No, vijest dana je ipak jedna prijava pristigla iz Belog Manastira. Nju je poslao 20-godišnji Filip Zagrajski koji igra za baranjskog B-1 ligaša!

- Oduvijek mi je to bila želja, a prijava je vrlo jednostavna. Pošalje se pismo zamolbe, oni pošalju prijavnicu koju sam ispunio i tako postao potencijalni sudionik NBA drafta - sa smješkom priča Filip, svjestan da je njegov potez odjeknuo na ovim prostorima.

- To mi je dječački san, volim košarku, pratim najjaču ligu, stoga sam iskoristio svoju mogućnost svjestan da bi sve više od prijave kasnije bila senzacija - kaže mladić koji košarku trenira sedam godina, a igra na poziciji dvojke. Počeo je u Belom Manastiru, potom je dvije sezone bio u Vrijednosnicama Osijek, igrajući za drugu ekipu, a sada je ponovno u matičnom trećeligašu.

Njegov potez iznenadio je mnoge, za prijavu nisu znali ni najbliži.

- Držao sam sve za sebe, ali moralo je procuriti. Roditelji nisu ni znali dok nije osvanulo na portalima, kao ni prijatelji. Neki daju podršku, neki me zezaju - priznaje mladi košarkaš, student druge godine na Ekonomskom fakultetu koji će do 11. lipnja razmišljati hoće li povući ovu prijavu. Inače, draft je 21. lipnja u New Yorku.

- Na draft se može do 22 godine, ako povučem imam pravo prijaviti se i 2019. godine - kaže Filip, koji je s tribina uživo pratio dvoboj Vrijednosnica i Cedevite te je mogao gledati na parketu i “konkurenciju“ (Musa).

Povukao prijavu ili ne, Filip zna da bi bilo senzacionalno da mu se javi neki od klubova preko Velike bare. A kada bi se to dogodilo…

- Kad bi mogao, najviše bih volio zaigrati u New Yorku ili San Antoniju - priželjkuje mladić koji se odvažio na nesvakidašnji potez. Ali svako ima pravo na svoj san, a ako se ne ispuni, uvijek se može igrati košarka i u Belom Manastiru. N. Benčina

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike