Sport
NAKON PPD ZAGREBA

Barišić-Jaman i Zrnić upitni za Fuchse Berlin
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Rukometaši NEXE-a poraženi su od aktualnog hrvatskog prvaka, što se nakon fantastične utakmice s Fuchse Berlinom donekle i moglo očekivati. Emotivno, sigurno, ispražnjeni, u razmaku od samo tri dana nisu bili spremni za novi podvig. Ne može se reći da domaćini nisu htjeli ili da se nisu borili. To se vidi najbolje po prvom poluvremenu, u kojemu su bili slabiji za tri pogotka. Do 15. minute utakmica je rezultatski bila skroz poravnata (8:8). Nakon toga, Zagreb je ušao u seriju i prešao prvi put u osjetnije vodstvo (8:11). No, ono lošije od rezultata dogodilo se u prvom poluvremenu, kad su zbog ozljeda na klupi završili iskusni Saša Barišić-Jaman i Vedran Zrnić. Kako doznajemo, Barišić-Jaman ozlijedio je koljeno, a Zrnić se požalio na zadnju ložu te su njihovi nastupi u uzvratu protiv Fuchse Berlina zasad upitni. Vjerujemo kako će oni putovati u Berlin, no o njihovu stanju i statusu trener Hrvoje Horvat, uz pomoć liječničke službe, odlučit će prije utakmice.

Polovinom je drugog dijela PPD potpuno prelomio utakmicu i ušao u mirnu završnicu. Našičani jednostavno nisu mogli odgovoriti na brzu i borbenu MOMČAD, u kojoj su Kastelič, Horvat, Josip Valčić i Bičanić, a nešto kasnije i Mrakovčić, odigrali glavne uloge.

Josip Grgić-Jurić izostankom je Barišić-Jamana dobio veću minutažu i imao je učinak tri od sedam.

Usprkos porazu, pronašao je snage i čestitao PPD Zagrebu na dobroj utakmici.

- Ovaj rezultat možda daje i krivu sliku. Mislim da smo i mi imali svoje prigode, cijelo se vrijeme igralo na jedan, dva do tri pogotka razlike. Svoje šanse, za razliku od njih, nismo iskoristili i Zagreb je otišao na osjetniju prednost. Ništa, to nam je u tri dana druga utakmica. Sada ide analiza utakmice i dolazi subota na uzvrat Fuchse Berlinu, a nakon toga vraćamo se borbi za drugu poziciju u SEHA-Gazprom ligi i nastupu u Kupu, a vjerujemo i da nas očekuje i Final four EHF Kupa - rekao je Jurić-Grgić. S. Sobodić

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike