Sport
HUMANITARNA LIGA VETERANA

Staroj Moši derbi i vrh tablice
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Utakmice 5. kola osječke Humanitarne lige veterana donijele su promjenu na vrhu ljestvice. Novi lider je Stara Moša, koja je u derbiju svladala do ovog kola vodeći Caffe 5. Bio je to dramatičan susret u kojem je odluka pala u posljednjoj minuti. “Petica” je povela, a Tibor Novotni dvama pogotcima preokrenuo utakmicu u korist Stare Moše (2:1). Samo dvije minute prije kraja Šarić je izjednačio na 2:2, a onda je na scenu stupio “haklerski” virtuoz Domagoj Nad i dvama pogotcima u posljednjim trenucima susreta odlučio derbi (4:2).

Korak s vodećima i dalje drži Caffe bar After Dark, koji sa 2:0 svladao HOS. Taj poraz “hosovaca” iskoristila je Samba, koja se pobjedom nad Limunčićima (3:2) prišuljala vodećem trojcu. Utakmicu s najviše pogodaka, čak 15, odigrale su dvije posljednjeplasirane momčadi, Skripta i Sportski objekti. Skripta je slavila sa 8:7, ali treba istaknuti fer potez Sportskih objekata, koji su odlučili povući igrača s parketa kada su shvatili kako Skripti nedostaje jedan igrač pa se igralo “4+1”. U tom run & gun haklu bolje se snašla Skripta.

U sljedećem, 6. kolu, 29. travnja, u dvorani Jug igraju - 9.30: Caffe bar After Dark - Limnučići, 10.05: HOS - Skripta, 10.40: Stara Moša - Sportski objekti, 11.15: Samba - Caffe 5. D.Keler

Rezultati 5. kola

Limunčići - Samba 2:3, Sportski objekti - Skripta 7:8, Caffe bar After Dark - HOS 2:0, Caffe 5 - Stara Moša 2:4

Vrh liste strijelaca dijele Dragan Krstić (Caffe bar After Dark), Igor Budiša (Caffe 5) i Aleksandar Stojković (Skripta) s po pet pogodaka.

DERBI KOLA
CAFFE 5                             2  (1)
STARA MOŠA                    4  (0)

OSIJEK - Dvorana Jug. Sudac: Hrvoje Kovačević. Strijelci: 1:0 Nikšić (5), 1:1 Novotny (24), 1:2 Novotny (26), 2:2 Šarić (28), 2:3 Nad (30), 2:4 Nad (30)

CAFFE 5: Mutić, Husić, Almaši, Ivanović, Budsiša, Zrno, Kolovrat, Sušić, Babić, Nikšić, Korman, Šarić

STARA MOŠA: Turić, Lijić, Orkić, Marinović, Nad, Gavrilović, Novotny, Juraić, Terzić, Zovko, Kragujević

Najčitanije iz rubrike