Novosti
DIPLOME

Bez problema za studente sarajevskog sveučilišta
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Na najavu Hrvatske kako neće priznavati diplome stečene na fakultetima i akademijama u BiH i Srbiji, reagirao je rektor sarajevskog sveučilišta, prof. dr. Rifat Škrijelj i poručio studentima kako ne moraju biti zabrinuti, javlja portal Klix.ba.

“Diplome Univerziteta u Sarajevu bit će priznate kao i do sada i u Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a, kao i u zemljama izvan Europe. Diplome UNSA već se sedam desetljeća priznaju diljem svijeta”, rekao je Škrijelj, dodajući kako je Univerzitet u Sarajevu prošle godine organizirao seminar o temi reakreditacija Univerziteta i akreditacija studijskih programa gdje su predavači bili direktorica Agencije za razvoj visokog obrazovanja RH Jasmina Havranek i njezini suradnici.

- Mi smo s Agencijom iz RH otvorili ozbiljan dijalog o našoj suradnji i ne očekujem da će ta agencija na bilo koji način dovesti u pitanje diplome UNSA – pojasnio je rektor sarajevskog sveučilišta i upozorio kako diplome nekih drugih sveučilišta u BiH, poglavito privatnih, neće biti priznate ni u Hrvatskoj ni bilo gdje na svijetu s obzirom na to da neke od privatnih visokoškolskih ustanova u BiH nemaju čak ni institucionalnu akreditaciju. M.Flego

Možda ste propustili...

ŠEST POŽARIŠTA

Svi požari pod nadzorom

GODIŠNJICA RAZMJENE ZAROBLJENIKA U NEMETINU

Srpsko plaćanje odštete tema je samo za obljetnice

TIJEKOM VIKENDA HELIKOPTERI HRZ-A BEZ ODMORA

Prevezeno 17 pacijenata s otoka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE PLAĆE DIREKTORIMA?

Marić: Neće biti promjena za
male i srednje poduzetnike

2

10 SATI U VODI

Spašena Britanka koja je pala u more

3

ZAHTJEV ZA DISCIPLINSKIM POSTUPKOM PROTIV MINISTRA ZDRAVSTVA

Jovanović prijavio Milana Kujundžića Liječničkoj komori