Crna kronika
ZAUSTAVLJEN 23-GODIŠNJAK

Vozio auto 100 kilometara brže od ograničenja
Objavljeno 26. travnja, 2018.

SLAVONSKI BROD

Zahvaljujući vozačima koji “pršte od testosterona” uvijek će biti novca koji će se sliti u državni proračun. Riječ je o novčanim kaznama koje pristižu od vozača koji svoje automobile tjeraju do krajnjih granica, kršeći time višestruko prometna pravila. Jedan takav prebrzi vozač zaustavljen je u utorak u Slavonskom Brodu, a sankcija bi mu mogla biti i zatvorska kazna.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, 23-godišnjeg mladića policajci su za upravljačem automobila zaustavili oko 17 sati utorak u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu, prometnici koja uz lijevu obalu Save vodi od Gradskih bazena do kupališta na Poloju. Iako je na ovoj cesti maksimalna dopuštena brzina 50 kilometara na sat, 23-godišnjak je svoj automobil potjerao do impresivnih 147 km/h. Suočen s očitanom brzinom, mladić je od policajaca preuzeo prekršajni nalog. Sada će se suočiti s prekršajnim sucem koji mu može odrediti novčanu kaznu od 5000 do 15.000 kuna ili kaznu zatvora u trajanju do 60 dana. Sasvim sigurno, mladog vozača očekuje i zabrana upravljanja motornim vozilima B-katgorije u idućih nekoliko mjeseci.

Povećanjem temperatura mnoštvo Brođana i stanovnika okolnih mjesta ide na Poloj. Nažalost, uvijek ima onih koji ovu prometnicu uz savski nasip koriste kao brzinski poligon, ugrožavajući tako svoj i tuđi život. Građani su u nekoliko navrata kontaktirali policiju zbog luđačke vožnje pojedinaca, a posebno su ljutiti korisnici splavi na rijeci Savi kojima snažna buka iz auspuha doslovce para uši, jer su od ceste udaljeni tek nekoliko metara.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske poručili su kako će i dalje nastaviti nadzor prometa u Splavarskoj ulici, sve u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Osim automobila nadzirat će se i vozači motocikala koji se također znaju malo brže provozati ovom ulicom.

- Da se razumijemo, velika većina vozača, kako auta tako i motocikala, poštuje prometna pravila. Uvijek ima onih koji luduju ovom cestom, nesvjesni da je dovoljan djelić sekunde pa da se adrenalinska vožnja pretvori u tragičnu. Treba mu 'opalit' veliku kaznu, pa neka drugi put dobro razmisli hoće li ovako voziti - komentirao je jurnjavu 23-godišnjaka Brođanin Andrija Žegarac.

Milan BUGARIĆ
MNOGI VOZE BRŽE OD DOPUŠTENOG

Vozači iz Brodsko-posavske županije vole stisnuti po gasu. Pokazuju to i prošlotjedne brojke nadzora brzine. U šest dana zabilježeno je čak 316 prekršaja nepropisnih brzina, od čega je bilo nekoliko vozača koji nemaju položen vozački ispit. Manji broj vozača, kojih nije bilo u policijskoj prometnoj evidenciji, izvukao se s upozorenjim, dok je većina zbog svog brzinskog “grijeha” novčano kažnjena. Oni koji su drastično prekršili brzinu ostali su i bez vozačke dozvole.

kontrola

MNOGI JURE AUTIMA PO OVOJ CESTI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike