Osijek
DOBILA KAZNU, A DRUGI NE

Šiškić: Komunalac je stalno u pokretu i ne može sve kazniti
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Vidjevši da su brojni automobili parkirani u Svačićevoj ulici prekoputa Kampusa, sugrađanka je nedavno također učinila isto, no neugodno se iznenadila vidjevši nedugo poslije da joj je komunalni redar za brisačima ostavio kaznu za nepropisno parkiranje.

- Istu je kaznu dobio i vlasnik automobila s moje desne strane, dok s lijeve strane na automobilima kazni nije bilo, iako su svi ti automobili bili ondje kad sam ja stala – napisala je sugrađanka u mailu Glasu Slavonije i uputila na učestalo parkiranje prekoputa OLT-a gdje, kako kaže, osim zemljanih ima i zelenih površina, a automobili su svakodnevno parkirani.

Prema pojašnjenju Ivice Šiškića, voditelja Odsjeka komunalnog redarstva, zabranjeno je parkrianje na svim javnim površinama koje nisu označene kao parkiralište. Navod da je komunalni redar na dva automobila stavio kaznu, a ostale ne, Šiškić pojašnjava da redar ne stoji na jednome mjestu i kažnjava one automobile koje vidi.

- Može se dogoditi da netko dođe i ode pa da to komunalni redar ne registrira. Zbog malog broja redara oni su neprestano u pokretu i tako je vjerojatno bilo i u Svačićevoj u navedeno vrijeme – pojasnio je Šiškić. Zanimljivo je što je, prema njegovu pojašnjenju, jedan dio ondje predviđen za tzv. privremeno parkiralište, konkretno onaj dio posut šljakom i ciglama. - Na tome dijelu nema osnove za kažnjavanje, a na svim ostalim mjestima prekoputa Kampusa vlasnici koji parkiraju ondje bit će kažnjeni – rekao je Šiškić. M. Mihelić

Kazna 300, ALI ako je plaćena u roku od tri radna dana - 150 kn

Kazna za nepropisno parkiranje na zelenoj površini iznosi 300 kuna, no ako vlasnik plati u roku od tri radna dana, kazna će iznositi polovinu tog iznosa, odnosno 150 kuna.

- Ako se vlasnik ne odazove, platit će 300 uz troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100 kuna - rekao je Šiškić. Prema Odluci o komunalnom redu Grada Osijeka, čl. 76., zabranjeno je zaustavljati ili parkirati vozila, odnosno radne strojeve na javnim zelenim, zemljanim i drugim sličnim površinama koje nisu označene za tu namjenu prometnim znakom. Bit će blokirana, odnosno odvezena na trošak vlasnika vozila.

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike