Kultura
NOĆ KNJIGE 2018.

Od pjesama, slika i glazbe do pokusa i vježbi za kralježnicu
Objavljeno 26. travnja, 2018.

SLATINA

Uz tradicionalno druženje s knjigom i hrvatskim piscima, Noć knjige u OŠ Eugena Kumičića upotpunjena je radionicama STEM discovery weeka, koji se održava u sklopu europske organizacije Scientix, a u kojem je nastavnica škole Sanela Jukić njezina ambasadorica.

Nastavnica Jukić istaknula je da nema dobrog znanstvenika bez kvalitetne knjige i čitanja, ali ni bez praktičnoga rada. Stoga je za učenike priredila zanimljive pokuse o statičkom elektricitetu, vodi koja “šeće”, puhanju balona s pomoću sode bikarbone i octa, vodenom tornadu i dr. Učenici su sa zanimanjem gledali, ali i izvodili pokuse.

S obzirom na to da se u 2018. obilježava 200. obljetnica rođenja pisca Petra Preradovića, knjižničarka Melita Schmitz održala je kratko predstavljanje piščeva života, a održano je i natjecanje u portretiranju zanimljiva Preradovićeva lica.

Prema riječima školske knjižničarke Melite Schmitz, učenici su čitali i zanimljive stihove Josipa Ivankovića iz zbirke “Klinci mandolinci”, a izvođene su i vježbe za kralježnicu koje će svima dobro doći nakon dugotrajnog sjedenja u školskim klupama i pred računalima.

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena zainteresirali su za glazbu učenike nižih razreda koji još ne pohađaju glazbenu školu. Kao gosti manifestacije učenicima škole pridružili su se članovi DND Dječji kutak iz Slatine i njihova predsjednica Snježana Pačarić te članice Ivana Strupar i Rajka Avirović Gaća.

Slatinskoj Noći knjige pridružila se i pedagoginja Svjetlana Carić iz OŠ A. G. Matoša Čačinci pročitavši nekoliko svojih pjesama iz zbirke “Srce u tinti”.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u