Sport
TEŽAK PAD NA TRENINGU

Đerek pala na glavu i ničeg se nije mogla sjetiti
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Najbolja hrvatska gimnastičarka, 19-godišnja Ana Đerek, u ponedjeljak navečer u dvorani na Poljudu u pokušaju preskoka pala je na glavu i doživjela potres mozga. Mlada je gimnastičarka hitno prevezena u splitsku bolnicu gdje je zadržana kako bi se napravile pretrage.

- Bio je to jedan bezazlen skok na treningu koji nije trebao uopće tako završiti. Ana se zagrijavala s trenerom, radili su premet i u jednom trenutku izgledalo je kao da je odustala na pola skoka i pala ravno na glavu - ispričao je novinarima 24 sata Ivo Borozan, jedan od trenera iz Aninog kluba.

Ana je nakon pada bila ošamućena, no nije slutila da se događa bilo što ozbiljno, jer je hodajući otišla do svlačionice.

- Osim pregrizene usnice i potresa mozga vjerovali smo da neće biti težih posljedica. No po dolasku u bolnicu Ana se nije mogla sjetiti ni koji je dan, ni da je bila na Igrama u Riju, dijelovi memorije potpuno su joj se izbrisali - rekli su iz splitskog kluba.

Ana je prenoćila u bolnici, pretrage su nastavljene, a CT je pokazao kako nema oštećenja kralježnice te su prognoze dobre.

Najčitanije iz rubrike