Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Cedevita u Gradskom vrtu
Objavljeno 25. travnja, 2018.
Momčad Vrijednosnica Osijek danas (18 sati) dočekuje prvaka

Danas i sutra igraju se utakmice posljednjeg, 26. kola HT Premijer lige košarkaša. Ono će razriješiti i preostale nepoznanice oko plasmana, kojih nema previše, a najveća je ona oko osmog mjesta, koje vodi u doigravanje.

Osmica je trenutno u vlasništvu košarkaša s Drave, Vrijednosnice Osijek imaju dobre izglede tu i ostati, ali nije više sve u njihovim rukama. Naravno, eventualna pobjeda u posljednjem ligaškom kolu riješila bi sve dvojbe, ali na nju nije realno računati, jer večeras (18) u goste stiže momčad koja dominira hrvatskim parketima posljednje četiri godine. Cedevita stiže u Gradski vrt kao apsolutni favorit, Zagrepčani takvu ulogu imaju u svim utakmicama, a momčad Jure Zdovca u Osijeku pobjedom mora potvrditi i prvu startnu poziciju za play-off. Stoga je jasno da Zagrepčani ne dolaze odigrati revijalnu utakmicu, već pokazati tko je gazda u domaćim okvirima.

- Bez obzira na to što igramo protiv najbolje i najskuplje momčadi, borit ćemo se za što povoljniji rezultat. Mi smo prije četiri dana morali svladati Alkar, pod imperativom smo bili vrlo uvjerljivi, a sada me zanima da vidimo gdje smo u odnosu na prvaka, s kojim ćemo vjerujem nakon večerašnjeg, odigrati i još dvije utakmice u četvrtfinalu doigravanja, priželjkuje trener Vladimir Krstić, koji za ovu utakmicu možda neće moći računati na ozlijeđenog Brunu Markulina (problemi s Ahilovom tetivom).

Znaju u osječkim redovima da su prigodu za potvrdu play-offa propustili nekim prethodnim utakmicama, stoga će nakon ogleda s Cedevitom još 24 sata biti u iščekivanju. Naime, tri dvoboja 26. kola igraju se još i u četvrtak (što je s pravilom da se posljednje kolo ili dva igra u istim terminima?), a dva su vezana uz borbu oko osmog mjesta. Njega se može dokopati i Alkar, koji bi morao na svom parketu svladati Zadar, što ipak pripada u domenu večerašnje pobjede “brokera”. Ako Sinjani iznenade, morale bi prije njih i Vrijednosnice, jer u suprotnome sezonu produžuje momčad koja je prije četiri dana ovdje izgubila 25 razlike. Ako favoriti odrade planirano, što je ipak najizvjesnije, tada će Osječani osluškivati vijesti s utakmice Zabok - Hermes Analitica. Ako domaćin pobijedi, Cedevita će u tjedan dana dvaput pohoditi grad na Dravi.

Osim osječke utakmice, danas još igraju Ribola Kaštela - Split i Zagreb - Šibenik, a u četvrtak će na parket Alkar - Zadar, Zabok - Hermes Analitica i Škrljevo - Cibona. Slobodne su Jazine Arbanasi.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike